Είμαι φανατική τηλεθεάτρια του House of Cards και στα πρώτα επεισόδια του τρίτου κύκλου, η Claire Underwood “επιτίθεται” σεξουαλικά στον σύζυγο της και Πρόεδρο των ΗΠΑ, Frank, προκειμένου να του τονώσει το πεσμένο ηθικό και να του υπενθυμίσει “ποιος είναι ο άντρας” και ο “πιο ισχυρός άντρας στον πλανήτη”.

Η αλήθεια είναι πως το ζεύγος Underwood που “μανιπιουλάρει” τόσο μακιαβελικά τις ζωές των άλλων ανθρώπων, έχουν μια σχέση με χαρακτηριστικά που θα ζήλευε σχεδόν κάθε ζευγάρι.

Η αλήθεια είναι πως αν ο Frank και η Claire δεν ήταν τόσο πωρωμένοι με τα παιχνίδια εξουσίας, σίγουρα θα γίνονταν εξαιρετικοί σύμβουλοι σχέσεων αφού έχουν ήδη χτίσει το δικό τους πολύ δυνατό γάμο πάνω στις ακόλουθες αρχές:

Βοηθούν ο ένας τον άλλον στην επίτευξη των στόχων του

Οι Underwood έχουν σίγουρα στόχους: Στόχους κοινούς, στόχους ατομικούς, στόχους που δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχουν, κι όταν ο ένας αποπροσανατολίζεται, ο άλλος φροντίζει πάντα να τον επαναφέρει, να τον στηρίζει και να τον συμβουλεύει.

Μπορεί να είναι άπιστοι αλλά δεν διαλύουν το γάμο τους 

Έχουν και οι δύο συνάψει εξωσυζυγική σχέση αλλά το κάνουν με ψυχρή λογική που ορίζει πως κανένας δεσμός δεν είναι αρκετά δυνατός ώστε να διαλύσει το γάμο τους. Σωστό ή λάθος. Μπορούμε πάντως να τους θαυμάσουμε για την αφοσίωση που δείχνουν στους όρκους αιώνιας πίστης που αντάλλαξαν.

Ενώνονται απέναντι στον κοινό κίνδυνο

Ο μεγαλύτερος εχθρός της σχέσης του Frank και της Claire είναι οι προσωπικές τους φιλοδοξίες κι έτσι δύσκολα υποχωρεί ο ένας για το χατήρι του άλλου. Όταν όμως μια κατάσταση απειλεί και τους δύο ενώνονται σαν μια γροθιά για να τη διαχειριστούν.

Είναι απόλυτα, απελπιστικά, ειλικρινείς ο  ένας με τον άλλον

Μερικές φορές γίνονται πολύ σκληροί στην κριτική που ασκούν ο ένας στον άλλον, αλλά τουλάχιστον δεν υπάρχει κίνδυνος προδοσίας με ψέμματα και μυθοποιήσεις.

Έχουν τις δικές τους συνήθειες/παραδόσεις

Η Claire είναι η μόνη που φωνάζει τον Frank με το βαφτιστικό του όνομα, Francis και πριν μετακομίσουν στο Λευκό Οίκο μοιράζονταν ενίοτε ένα τσιγάρο που κάπνιζαν στο παράθυρο της κουζίνας.house of cards

Εντάξει, αν εξαιρέσουμε τη χειριστική συμπεριφορά και τους σκοτεινούς χαρακτήρες, τους λες και πρότυπο ζευγαριού, ε;

Ετικέτες: ,