Ναι ο έρωτας περνάει από το στομάχι έλεγε η μαμά και η γιαγιά και ναι αυτό θα κάνεις και εσύ με ένα δείπνο που θα θυμάται για καιρό.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

1 στήθος κοτόπουλου

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

¼ φλιτζάνι αλεύρι

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (περίπου 1 λεμόνι)

ξύσμα από 1 λεμόνι

½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και ανακατεύουμε λίγο βούτυρο για να μη κολλήσουν. Στη συνέχεια περνάμε το κοτόπουλο από το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε το κοτόπουλο για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη φωτιά και το καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να το κρατήσει ζεστό. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο με το λιωμένο σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα περίπου. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα ανακατεύοντας ελαφρά.Τέλος, προσθέτουμε τη παρμεζάνα μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα μακαρόνια και το κοτόπουλο και απολαμβάνουμε.