Αχ, ο χειμώνας! Η εποχή που η μύτη σου αρχίζει να μοιάζει με του Ρούντολφ από το κρύο, τα ρούχα γίνονται περισσότερα και η ανάγκη μας για μια ζεστή αγκαλιά γίνεται μεγαλύτερη, αν όχι απαραίτητη. Είναι επίσης η εποχή όπου οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες πιο ελκυστικές. Ή τουλάχιστον τα σώματα μας.

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Πολωνία δείχνοντας σε άνδρες φωτογραφίες γυναικών με πρόσωπα αλλά και με το υπόλοιπο σώμα φορώντας μπικίνι αλλά και πιο χονδρά ρούχα κατά τη διάρκεια ενός έτους, οι άνδρες βαθμολόγησαν ως πιο ελκυστικές τις φωτογραφίες όπου ήταν στη καρδιά του χειμώνα και λιγότερο εκείνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο λόγος; Η σπανιότητα είναι κάτι πιο όμορφο από τον πλεονασμό. Οι ερευνητές εξηγούν πως οι άνδρες βλέπουν αρκετή γυναικεία επιδερμίδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αυτός είναι και ο λόγος που γίνονται πιο επιλεκτικοί με αποτέλεσμα να θεωρούν πως ο χειμώνας τις κάνει πιο ελκυστικές. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το δέρμα είναι κρυμμένο κάτω από τα ρούχα και ένας γυμνός ώμος είναι κάτι περισσότερο σπάνιο και συνεπώς πιο ελκυστικό.

Αυτό το φαινόμενο αντίθεσης θα πρέπει να μας γίνει μάθημα καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να γίνουν πιο ελκυστικές στα μάτια των ανδρών φορώντας αρκετά κοντές φούστες και προβάλλοντας σημεία του σώματος σε κοινή θέα ενώ είναι προτιμότερο να μένουν κρυφά. Το ίδιο επίσης ισχύει και για το φαινόμενο του μακιγιάζ. Αν φοράς αρκετό μακιγιάζ καθημερινά τότε σε βλέπει αρκετά εντυπωσιακή κάποιος αν σε δει άβαφη.