Στην ερώτηση “Ποιο γνώρισμα προσωπικότητας  σε γοητεύουν σε έναν άντρα;”, πολλές γυναίκες θα απαντούσαν “Το χιούμορ“. Αν αντιστρέφαμε την ερώτηση, άραγε θα απαντούσαν το ίδιο οι άντρες;

Κάποιοι ναι, αλλά το χιούμορ δεν συγκαταλέγεται στα πρώτα χαρακτηριστικά που αναζητά ένας άντρας σε μια γυναίκα. Κι όμως, επειδή το χιούμορ είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της ευτυχισμένης σχέσης, γιατί να αναλαμβάνει τον “κωμικό” ρόλο ο άντρας κι όχι η γυναίκα; (ιδανικά και οι δύο)

Αν μέχρι σήμερα δεν αναζητούσες το χιούμορ στη γυναίκα, έχουμε τα επιχειρήματα για να αλλάξεις τη λίστα των προτεραιοτήτων σου:

Η ελαφριά πλευρά της ζωής

Οι γυναίκες συχνά χαρακτηρίζονται ως πρωταθλήτριες της γκρίνιας. Η αλήθεια είναι πως είμαστε πιο επιρρεπείς, σε σχέση με το αντρικό φύλο. Το αστείο κορίτσι όμως γκρινιάζει λιγότερο (μπορεί και καθόλου). Ο λόγος; Ξέρει ποια πράγματα αξίζει να παίρνει σοβαρά. Για όσα δεν αξίζει απλώς θα τα διακωμωδήσει. Έτσι, μικρές αφορμές για γκρίνια όπως το “γιατί ξέχασες να πάρεις γάλα” θα είναι μια αφορμή για αστείο.

Θα σου φτιάχνει το κέφι όταν θα το έχεις περισσότερο ανάγκη

Θα το θέσω απλά: Ποιος δεν θέλει όταν ανοίγει την πόρτα του σπιτιού να αντικρίζει ένα χαμογελαστό πρόσωπο; Ένα αστείο κορίτσι θα φροντίσει να σου φτιάξει τη διάθεση ακόμα κι αν είχες τη χειρότερη μέρα της χρονιάς.

Θα φέρει την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή

Πολλοί άντρες είναι φιλόδοξοι ή έχουν δουλειά με μεγάλες ευθύνες. Αυτό σημαίνει πως έχουν αυξημένα επίπεδα στρες. Η γυναίκα που μπορεί να σε κάνει να γελάσεις, έχει αυτομάτως πάρει ένα αγχωτικό βάρος από πάνω σου.

Επιτέλους, νιώθεις πως τα πράγματα μπήκαν στη σωστή τους θέση

Όταν έχεις βιώσει σχέσεις με μουντούς, ακοινώνητους, γκρινιάρηδες και σκοτεινούς ανθρώπους, συνηθίζεις τόσο πολύ το γκρι που στο τέλος το θεωρείς φυσιολογικό. Όταν κάνεις σχέση με ένα αστείο άνθρωπο, θυμάσαι πως κάπου έχεις κι εσύ μια αίσθηση του χιούμορ κρυμμένη, και πως η ζωή δεν είναι γκρι αλλά φωτεινή και γεμάτη χρώματα.

Α, ναι, γιατί να το θυμίσουμε κι αυτό που έχουμε την τάση να ξεχνάμε: Τις σχέσεις τις κάνουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι 😉

Ετικέτες: ,