Τα ραντεβού είναι πραγματικά διασκεδαστικά. Γνωρίζεις νέους ανθρώπους, βγαίνεις σε νέα μέρη και με τον καιρό νιώθεις τον ενθουσιασμό μιας πιθανής σχέσης. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει αυτό. Αγχώνονται για τη συνέχεια και που θα πάει η σχέση και γκρινιάζουν για διάφορα πράγματα που τους ενοχλούν όπως για παράδειγμα για το γεγονός ότι δεν τους αρέσει ο τρόπος που ντύνεται το ραντεβού τους. Γιατί απλά δεν μπορείτε να το απολαύσετε;

Οι σχέσεις δεν πρέπει να είναι βαρετές! Στην πραγματικότητα,το να είσαι σε μια σχέση κάνει τη ζωή σου καλύτερη αλλά και πιο υγιή! Γιατί;

1. Ενεργείς λιγότερο εγωιστικά

Πόσες φορές βαριέσαι και να μαγειρέψεις επειδή είσαι μόνη σου και απλά τρως τοστ; Όταν όμως είσαι σε μια σχέση σκέφτεσαι και τον άλλον εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό. Λαμβάνοντας υπόψη τα συναισθήματα ενός ατόμου εκτός από εμάς αυτό έχει όφελος εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό, τους γύρω μας.

2. Τα επίπεδα του άγχους μειώνονται

Τι και αν έχεις μια δύσκολη μέρα στη δουλειά; Ο σύντροφος σου μπορεί να σε βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού προκειμένου να χαλαρώσετε ευκολότερα. Μη ξεχνάς επίσης πόσο αγχωτικό είναι όταν όλοι σου οι φίλοι έχουν σχέση και επιμένουν ότι πρέπει να βρεις και εσύ κάποιον. Ενώ άμα είσαι σε σχέση δεν χρειάζεται να φτιαχτείς,να ετοιμαστείς και να βγεις στο κυνήγι του επόμενου θηράματος.

3. Ο κίνδυνος της κατάθλιψης είναι μειωμένος

‘Ενας από τους λόγους όπου ένας άνθρωπος έχει κατάθλιψη είναι το γεγονός ότι αισθάνεται μόνος. Όταν είστε με τον άνθρωπο σας, δεν είστε μόνοι. Απλά ξέρεις πως έχεις κάποιον δίπλα σου για να νιώσεις πιο ευτυχισμένη. Μπορείς να μιλήσεις, να τον αγκαλιάσεις και να μοιραστείτε καλές αλλά και κακές στιγμές, πάντα μαζί.

4. Συμπληρώνει ο ένας τον άλλον

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει μια φράση και την έχει τελειώσει ο σύντροφο σου και αναφωνείς με ενθουσιασμό “αυτό ακριβώς σκεφτόμουν”; Είναι αρκετά διασκεδαστικό έτσι; Πιο όμορφο από αυτό όμως είναι να ξέρει ανά πάσα στιγμή αν είσαι χαρούμενη ή λυπημένη και να ενεργεί με τον αντίστοιχο τρόπο προκειμένου να αισθανθείς καλύτερα. Ναι, είναι καταπληκτικό συναίσθημα.

5. Μαθαίνεις τον εαυτό σου

Το ότι είσαι σε μια σχέση σίγουρα σημαίνει ότι μαθαίνεις τον σύντροφο σου, σωστά; Ναι, αλλά σε αυτό το διάστημα μπορείς να μάθεις αρκετά πράγματα και για τον εαυτό σου επίσης. Πώς ενεργείς με τον άλλον ή πόσο διακριτική είσαι; Μπορείς να μάθεις κάποια για τον εαυτό σου προκειμένου να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και στο τέλος να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο.

 

Ετικέτες: , , ,