Όλοι είδαμε το “Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι” με τη θετική εξέλιξη για το πολύπαθο ζευγάρι να συμβαίνει Πρωτοχρονιά, αλλά και το “Love Actually” με το αίσιο τέλος στις περισσότερες ιστορίες αγάπης.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν στη…μυθοπλασία, γιατί η δική σου πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, αφού είσαι single και πρέπει να παλέψεις με την ιδεατή εικόνα που υπάρχει για τις σχέσεις την περίοδο των Εορτών.

Keep Calm και ανακάλυψε τι μπορείς να κάνεις για να μην αισθανθείς κανένα συναισθηματικό κενό και ψυχολογικό βάρος αν είσαι χωρίς ταίρι την εορταστική σεζόν:

Πέρασε χρόνο με την οικογένειά σου

Θυμήσου την αγαπημένη σου ξαδέρφη που έχεις καιρό να δεις ή επισκέψου εκείνον τον συγγενή που ζει στην επαρχία και με χαρά θα σε φιλοξενήσει την περίοδο των εορτών. Γενικά, η περίοδος των Χριστουγέννων συνοδεύεται από αργίες, οικογενειακά τραπέζια, συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα.

Επίσης, αν έχεις την τύχη να ζουν ακόμη οι παππούδες και οι γιαγιάδες σου φρόντισε να περάσεις όσο περισσότερο χρόνο μπορείς μαζί τους γιατί όταν ένα μέλος της οικογένειας μας φτάνει σε προχωρημένη ηλικία οφείλουμε να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας πως κάποτε μας προλαβαίνει η φυσική πορεία της ζωής…

Πέρασε χρόνο με την οικογένεια της επιλογής σου, τους φίλους σου

Αν είσαι single, εκμεταλλεύσου την κατάσταση και απόλαυσε αυτό το διάστημα της ζωής σου, που δίνεις αναφορά μόνο στον εαυτό σου, άντε και στο σκύλο σου! Βγες έξω με φίλους και διασκέδασε!

Μόνο, προσοχή! Η έξοδος με τους φίλους είναι καλό να μην περιλαμβάνει την υπερανάλυση του θέματος “γιατί δεν έχω σχέση”. Θυμήσου να θυμάσαι πως αυτό που λατρεύουμε στις Γιορτές είναι πολλές μαζεμένες αργίες, που μας δίνουν την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να περάσουμε στιγμές με αγαπημένα μας πρόσωπα, και να έχουμε ελπίδα πως ο νέος χρόνος θα μας φέρει ό,τι δεν έφερε ή χάσαμε τον προηγούμενο.

Τέλος, μπορεί να μην έχεις σχέση, αλλά έχεις πολλά πράγματα για τα οποία μπορείς να είσαι ευγνώμων. Ξεκίνα να τα καταγράφεις και θα διαπιστώσεις πως είναι πολλά…