Η ανεξαρτησία είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνεις στον εαυτό σου. Αν ψάχνεις μια σχέση για να σε κάνει ευτυχισμένη αυτό είναι τελείως λάθος καθώς η πραγματικότητα είναι μακριά από αυτό. Ο απώτερος στόχος της ιδανικής σχέσης είναι να έχουμε κάποιον που αγαπάμε τόσο πολύ που θέλουμε να δώσουμε όλη την ευτυχία μας σε αυτούς.

Είναι σημαντικό να μάθεις πως δεν χρειάζεσαι κανένα άλλο πρόσωπο ώστε να γίνεις ευτυχισμένη.Θα πρέπει να ανακαλύψεις πως θα δημιουργήσεις τη δική σου ευτυχία ώστε να μπορέσεις να τη μοιραστείς με τους άλλους. Τα λόγια σίγουρα είναι ευκολότερα από την πράξη και το ξέρω αυτό καλά, αλλά αυτή είναι η μοναδική αληθινή διαφορά ανάμεσα στις ευτυχισμένες και τις δυστυχισμένες σχέσεις.

Όταν χρειάζεσαι κάποιον άλλον μόνο και μόνο για να είσαι ευτυχισμένη τότε αυτό αυτόματα θα σε οδηγήσει σε μια καταδικασμένη αποτυχία. Όλοι γνωρίζουμε ανθρώπους που δεν έχουν μάθει αυτό το μάθημα. Είναι σειριακά μονογαμικοί αναπηδώντας από τη μια σχέση στην άλλη ρουφώντας ευτυχία μέσα από τις σχέσεις μέχρι που τελικά στερεύει αυτό και εκείνη ακριβώς τη στιγμή προχωρούν στην επόμενη σχέση.

Μαθαίνοντας να μη χρειάζεσαι έναν άνθρωπο, γίνεσαι ανεξάρτητη και σημαίνει πως πλέον μπορείς όχι μόνο να δίνεις αλλά και να παίρνεις σε μια σχέση. Οι σχέσεις αναπτύσσονται όταν δύο άνθρωποι δίνουν ταυτόχρονα σε αντίθεση με τις σχέσεις όπου ο ένας δίνει συνέχεια.

Η ανεξαρτησία δεν είναι σημαντική μόνο για τις σχέσεις. Είναι σημαντικό να μάθουμε πως μπορούμε να παράγουμε τη δική μας ευτυχία για να μη το κάνει ποτέ κανείς άλλος για εμάς.

Σίγουρα έχεις ακούσει τη φράση πως για να αγαπηθείς από κάποιον θα πρέπει πρώτα να αγαπάς τον εαυτό σου. Αυτό ακριβώς εννοώ. Αν δεν μάθεις ποτέ να είσαι ανεξάρτητη δεν θα καταφέρεις ποτέ να φτάσεις στην απόλυτη ευτυχία και αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που θα μάθεις ποτέ.