Σε πόσους γάμους έχετε πάει; Σε αρκετούς μάλλον. Αν βρίσκεστε στη δική μου δεκαετία, πρακτικά σημαίνει τα μισά Σάββατα ή Παρασκευές του καλοκαιριού. Και πόσες φορές η πρόσκληση ήρθε με “λίστα γάμου” που ήταν τραπεζικός λογαριασμός ή σπάσατε το κεφάλι σας μέχρι να βρείτε ένα δώρο που να είναι πρωτότυπο, πρακτικό και καλαίσθητο για τους νεόνυμφους;

Η Leigh McManus και ο James Clark Jr. είχαν μια άλλη ιδέα: “Καθώς πλησίαζε ο γάμος μας, θέλαμε να κάνουμε κάτι ανταποδοτικό” δήλωσε η Leigh σε επιστολή της στη Huffington Post. “Η ζωή μας είχε δώσει κάτι κάτι που ψάχναμε μια ζωή γι’αυτό: την αληθινή αγάπη. Πως θα μπορούσαμε να μη δείξουμε την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη για την ευτυχία που βρήκαμε;”

Στις 26 Σεπτεμβρίου η Leigh και ο James παντρεύτηκαν στο νησί Sanibel της Φλώριδα των ΗΠΑ, και πριν τη μεγάλη μέρα το ζευγάρι ζήτησε μέσα από τις προσκλήσεις που έστειλε σε 100 καλεσμένους να κάνουν μια τυχαία πράξη καλοσύνης και να την κοινοποιήσουν στo ζευγάρι με ένα e-mail/μήνυμα ή να τη δημοσιοποιήσουν στα social media χρησιμοποιώντας το hashtag #kindleigheverafter.

Όπως δήλωσε η Leigh σε συνέντευξη της στο ABC News, ακόμα και σήμερα το ζευγάρι δεν έχει σταματήσει να λαμβάνει ειδοποιήσεις. Η λίστα δώρων ανανεώνεται συνεχώς “ανακαλύπτω πως κάθε φορά που κάποιος κάνει μια καλή πράξη, εκπλήσσεται πως αισθάνεται το ίδιο καλά με το άτομο που βοηθά”.

Πως ανταποκρίθηκαν οι καλεσμένοι του ζευγαριού στο αίτημα τους; Μία από τις παρανύμφους της Leigh, η Emily αγόρασε ζωοτροφή και την πήγε στο τοπικό καταφύγιο ζώων μαζί με την κόρη της Chloe. Η κυρία επί των τιμών της Leigh πήγε ντόνατς στο κέντρο αισθητικής που επισκέπτεται ενώ μια παιδική της φίλη που ζει στο Λονδίνο πήρε παγωμένο γιαούρτι στον φύλακα ασφαλείας του κτιρίου όπου εργάζεται.

Άλλοι έφτιαξαν cupcakes και τα δώρισαν σε άλλους, αγόρασαν γεύμα σε έναν άστεγο, έδωσαν κεράσματα σε κούριερ, και έκαναν δωρεές σε Στέγες για γυναίκες. Οι ίδιοι οι νεόνυμφοι δώρισαν τα λουλούδια του γάμου τους σε γηροκομεία και νοσοκομεία.αντί για δώρο γάμου

“Ήταν ένας τρόπος να γιορτάσουμε την αγάπη στο γάμο μας” δήλωσε η Leigh στο ABC News “και ήταν όμορφο που ξεκινήσαμε αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή μας όχι μόνο δημιουργώντας αγάπη και ευτυχία για εμάς και τους καλεσμένους μας αλλά και για άλλους ανθρώπους”.

Η Leigh και ο James απέδειξαν πως αν ένας γάμος είναι η υπέρτατη έκφραση μιας αγάπης τότε αυτή η αγάπη καλό είναι είναι να διαδίδεται και να ωφελεί κι άλλους.