Το πρώτο ραντεβού της ενήλικης ζωής μου το έκανα το μέσω μιας φίλης όπου έδωσε το τηλέφωνο μου στον ξάδερφο της. Επικοινωνούσαμε μέσω μηνυμάτων μέχρι να έρθει η ώρα να γνωριστούμε από κοντά. Βέβαια το κακό της υπόθεσης είναι ότι δεν είχε Facebook εκείνος και έτσι δεν ήξερα πως πραγματικά ήταν ο συγκεκριμένος. Όταν όμως ειδωθήκαμε από κοντά κατάλαβα ότι κάπου είχα κάνει λάθος.

Έξι εβδομάδες αργότερα, κάθομαι σε ένα cafe- bar και διαβάζω το βιβλίο μου όταν με πλησιάζει ένας άντρας ο οποίος λάτρευε τα βιβλία επίσης και ξεκινήσαμε μια υπέροχη συζήτηση. Μια εβδομάδα αργότερα με πήρε τηλέφωνο για να βρεθούμε και από τότε παντρευτήκαμε και είμαστε ακόμα αγαπημένοι.

Η αλήθεια είναι πως και όλοι οι προηγούμενοι που είχα σχέση μαζί τους, τους είχα γνωρίσει στο μπαρ. Είναι αστείο πως πολλές φορές μέσα στο μπαρ μπορείς να επικοινωνήσεις αμέσως με τον άλλον και να μιλάτε για μήνες. Με τον άντρα μου μιλήσαμε μόνο μια φορά και κατάλαβα αμέσως ότι ήμουν ερωτευμένη μαζί του. Με βοήθησε αρκετά η αλήθεια είναι για να καταλάβω τι έχανα τόσο καιρό από τη ζωή μου και επίσης την έκανε ομορφότερη. Φρόντισε να μάθω τον άνθρωπο παρά να δω τον άνθρωπο.

Μιλώντας με την φίλη μου χρόνια αργότερα μετά από όλο αυτό μου ανέφερε ότι θέλει να γνωρίσει κάποιον μέσω Tinder αλλά εγώ της είπα ότι είναι χάσιμο χρόνου.Προσπαθεί να γνωρίσει άντρες μέσω Tinder γιατί θεωρεί πως της είναι πιο εύκολο να κρίνει από την εμφάνιση παρά να βγει για καφέ ή ποτό μαζί τους για να δει πραγματικά αν τους θέλει. Το να μιλάς με κάποιον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον οποίο δεν γνωρίζεις δημιουργεί μια επικοινωνία όπου θα έλεγα ότι είναι ψεύτικη. Στο τέλος συμφώνησε μαζί μου και θα δοκιμάσει και εκείνη να γνωρίσει ανθρώπους στο μπαρ.

Μιλώντας με ανθρώπους στο Facebook ανακάλυψα πως τελικά δεν είμαι η μόνη, άλλοι περίπου 30 φίλοι μου γνώρισαν τις τωρινές τους σχέσεις σε μπαρ. Μπορεί να γνώρισες κάποιον στη στάση του λεωφορείου, σε ένα app ή στη γωνία του σπιτιού σου αλλά οι σχέσεις που έχουν κρατήσει περισσότερο είναι εκείνες που ξεκίνησαν σε ένα μπαρ.

Αφήστε λοιπόν τα apps και κοιτάξτε γύρω σας, η επόμενη σχέση σας μπορεί να είναι ακριβώς δίπλα σας.