“Ο έρωτας με έρωτα περνάει” λένε και παρόλο που δεν το πολυπιστεύεις, σκέφτεσαι πως δεν μπορεί να συνεχιστεί και το χάλι του να κοιτάζεις το ταβάνι και να αναπολείς τον πρώην, κι έτσι αποφασίζεις να ενδώσεις στο διπλό ραντεβού που σου προτείνει η ξαδέρφη σου με τον συνάδελφο του άντρα της ή εκείνο το τυφλό ραντεβού που οργανώνει η κολλητή.

Και εκεί που είσαι στο ραντεβού και περνάς καλά, να’σου, μια φαντασίωση πως ανοίγει η πόρτα, μπαίνει μέσα ο πρώην αγαπημένος σου, σε βλέπει σε ραντεβού με άλλον, ζηλεύει, έρχεται και σε αρπάζει, σε βγάζει έξω από το μαγαζί και σε φιλά παθιασμένα ενώ σου ορκίζεται όρκους αιώνιας πίστης!

Να φέρω και το ποπ κορν ή καλά είμαστε και με τον πασατέμπο για το έργο που γυρίζεις στο μυαλό σου;

Προφανώς, δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου, αλλά έχεις αποφασίσει να μπεις ξανά στο παιχνίδι του dating.

Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος, γιατί κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά στην αντιμετώπιση του χωρισμού, αλλά οφείλω να ομολογήσω πως είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσεις τις ακόλουθες καταστάσεις αν έχεις αποφασίσει να βγαίνεις ραντεβού δίχως να έχεις ξεπεράσει τελείως τον πρώην:

Ψάχνεις για παλιά ελαττώματα σε νέους ανθρώπους

Δεν ξέχασες ποια ελαττώματα του πρώην σου δεν άντεχες και έπαιξαν ρόλο στο χωρισμό, και από φόβο, αναζητάς σημάδια τους στον άνθρωπο με τον οποίο ξεκίνησες να συναντάς. Εκτός αν έχεις ένα μοτίβο να αναζητάς συνεχώς τα ίδια αρνητικά γνωρίσματα χαρακτήρα στο ταίρι σου, θα σε συμβούλευα να συνειδητοποιήσεις πως έχεις απέναντι σου έναν νέο άνθρωπο που σίγουρα θα έχει ελαττώματα, αλλά πιθανώς να μην είναι τα ίδια με του πρώην σου. Μήπως να έμπαινες στον κόπο να τον γνώριζες καλύτερα;

Τρέμεις στην ιδέα πως θα ανοιχτείς ξανά συναισθηματικά σε κάποιον

Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας του χωρισμού και ενδεχομένως να σε απομακρύνει από τους ανθρώπους που φανερώνουν ερωτικό ενδιαφέρον. Αν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρώτον, σκέψου πως ο νέος άνθρωπος που θα μπει στη ζωή σου μπορεί να σε βοηθήσει να επουλώσεις τις πληγές σου και δεύτερον, δεν σε πιέζει κανείς να εκδηλώσεις αμέσως συναίσθημα. Μια απλή πίστη πως ΘΑ το κάνεις μια μέρα, αρκεί.

Κάνεις προβολές στο μέλλον και ξεχνάς να ζήσεις το παρόν

“Τι θα γινόταν αν…”. Μια φράση που μπορεί πραγματικά να σου γίνει εμμονή ειδικά αν όλα τα πιθανά σενάρια αφορούν τον πρώην αγαπημένο. Επειδή όμως η ζωή είναι αυτή που εκτυλίσσεται τώρα μπροστά σου, όχι αυτή η φανταστική που πλάθεις στο μυαλό σου και εύχεσαι για το μέλλον. Σταμάτα τις προβολές και ζήσε το ΤΩΡΑ γιατί ενδεχομένως ο άνθρωπος ο οποίος να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα σου να κάθεται ήδη απέναντι σου.