Η καθημερινή τριβή, συν τα χαρακτηριστικά, τον κάνουν ακαταμάχητο στα μάτια σου. Αλλά για καλό δεν θα’ναι…

Είναι ωραίο να είναι συνάδελφος ο σύντροφός σου. Καταλαβαίνει τα ωράριά σου, ξέρει τι σε απασχολεί και μπορείτε να επικοινωνήσετε. Το πρόβλημα είναι όταν ερωτεύεσαι έναν άνθρωπο από τον ίδιο χώρο εργασίας. Και τα ζόρια…

Αφενός δεν πρέπει να του πεις πως νιώθεις. Δεν γίνεται. Μέσα σε τόσο κόσμο, δεν μπορείς να μιλήσεις. Αλλά και πάλι δεν είναι σωστό, γιατί κανείς δεν θα καταλάβει, θα σε κατακρίνουν όλοι και αρκετοί δεν θέλουν να μπλέκουν την δουλειά με τα προσωπικά. Και όπως και να το κάνεις, ο άλλος δεν θα σε πιστέψει.

Το σημαντικότερο όμως είναι το συναισθηματικό. Να τον/την βλέπεις να περνάει από μπροστά σου και να μην μπορείς να κάνεις Τ Ι Π Ο Τ Α. Να χαμογελάει και να θες να πεις “Τι όμορφο χαμόγελο που έχεις”, να το πνίγεις και να συνεχίζεις την δουλειά σου. Και όσο επαγγελματίας και αν είσαι επηρεάζεσαι λίγο ή πολύ. Άλλοτε προς το καλύτερο και άλλοτε προς το χειρότερο. Γιατί ο έρωτας έχει την μαγική ιδιότητα να σου δίνει φτερά αλλά και να σε προσγειώνει με το… σαγόνι στο έδαφος εκεί που πετάς ψηλά.

Προφανώς και δεν θα ξέρεις τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν ρισκάρεις να ρωτήσεις αν θες να βγείτε. Αν πει όχι; Σκέψου πως θα πρέπει να βλέπεις έναν άνθρωπο που σε απέρριψε και εσύ τον θες. Αν είναι single έχει καλώς. Αλλά επειδή single δεν θα είναι για πάντα, θα στεναχωρηθείς ακόμη περισσότερο.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Καταρχάς να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι πραγματικά θες. Είναι παρόρμηση όλο αυτό ή όντως είσαι ερωτευμένος/η. Μετά είναι θέμα απόφασης. Ή μένεις να καίγεσαι και να βράζεις στο ζουμί σου ή μιλάς. Με όμορφο και διακριτικό τρόπο, γιατί μην ξεχνάς πως μαζί σας δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι και δεν είναι υποχρεωμένοι να ζουν το δράμα σου.

Τώρα να καταφέρεις να κάνεις σχέση με συνάδελφό σου, τότε να ξέρεις πως τα οφέλη θα είναι πολλά. Αρκεί ΜΟΝΟ να μην μπλέξεις ποτέ την δουλειά με τα προσωπικά όταν θα υπάρχουν καυγάδες και χωρισμοί!

Βοήθειά σου…