Είτε δουλεύετε μαζί, είτε τον συναντάς τα πρωινά στο ίδιο μαγαζί που παίρνεις τον καφέ σου, είτε είναι γνωστός μιας φίλης σου, ήρθε η ώρα να πάρεις την σκυτάλη και να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση. Οι εποχές που περιμέναμε να την κάνουν οι άντρες, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Άσε που πλέον η ανασφάλεια και η ντροπή είναι δύο πολύ καθοριστικοί λόγοι για να μη προχωρήσει το γλυκό μεταξύ σας.

Αν πάλι δεν ξέρεις πώς να τον πλησιάσεις, τότε πρέπει να διαβάσεις τους 4 τρόπους που ακολουθούν:

1. Πιάσε του την κουβέντα

Εμφάνισε όλα τα επικοινωνιακά σου χαρίσματα προκειμένου να του μιλήσεις. Ρώτησε τον ακόμα και το πιο άσχετο πράγμα που μπορεί να σκεφτείς εκείνη τη στιγμή ή ακόμα και το πιο συνηθισμένο. Το point δεν είναι να λάβεις σοβαρές απαντήσεις, αλλά να ξεκινήσετε την συζήτηση μεταξύ σας και όλα τα υπόλοιπα θα μπουν σε μια ροή. Ειδικά αν νιώσει λίγο άνετα κι εκείνος.

2. Πες ένα καλό λόγο

Ναι, πρέπει να αντιστρέψεις τους ρόλους και να μη γίνεις εσύ η αποδέκτης του κοπλιμέντου. Γενικά, το να λες ένα ωραίο λόγο στον οποιοδήποτε τον κάνεις αυτόματα να νιώσει όμορφα βοηθώντας να σπάσει λίγο ο πάγος μεταξύ σας. Για παράδειγμα, πες πόσο καλοντυμένος είναι ή ότι τα καινούρια του γυαλιά μυωπίας του πάνε πολύ. Κι ας μην είναι αλήθεια!

3. Κοίταξε τον έντονα

Το βλέμμα παίζει σημαντικό ρόλο για να προσεγγίσεις κάποιον. Το eye contact δίνει και το έναυσμα για να του δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνον, ειδικά αν βρίσκεσαι σε κάποιο μαγαζί και σ’αρέσει εκείνος ο τύπος που στέκεται στο μπαρ.

4. Ζήτα του βοήθεια

Οι άντρες θέλουν να μας φαίνονται χρήσιμοι, γι’αυτό ζήτησε του βοήθεια. Για παράδειγμα, αν είσαι στην δουλειά μπορείς να του ζητήσεις να τσεκάρει την καφετέρια γιατί σου φαίνεται ότι έχει κάποιο πρόβλημα, ή μπορεί να τον ρωτήσεις για μια διεύθυνση που ψάχνεις και δεν μπορείς να βρεις.