Λίγο η Τσαγκαρο-Δευτέρα, λίγο η ξαφνική ζέστη, μου διέφυγε τελείως πως η 4η Μαΐου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου. Είναι δυνατόν; Αφού όταν ρωτούν εμένα, και καμιά εκατοσταριά ακόμα γυναίκες, για το ποιο χαρακτηριστικό θα ήθελα οπωσδήποτε να διαθέτει ο αγαπημένος μου, η απάντηση μου είναι “το Χιούμορ“.

Κι όμως, όταν έρχεται η επίμαχη στιγμή, της φάσης “αγόρι γνωρίζει κορίτσι”, κάτι παθαίνουμε και μπορεί να μην μας πειράξει και τόσο που το αγόρι-σημάδεψε όλα τα κουτάκια της λίστας μου-άφησε κενό το πιο σημαντικό: το κουτάκι “Να μπορούμε να γελάμε μαζί”.

Επειδή σε αυτή τη ζωή μαθαίνουμε από τα λάθη μας, συγκέντρωσα μερικούς λόγους για τους οποίους το χρωστάμε στον εαυτό μας να βρούμε το αστείο αγόρι (εκείνο με το οποίο μοιραζόμαστε κοινή αίσθηση του χιούμορ) και να πορευτούμε στη ζωή:

1. Μας διασκεδάζει. Τι άλλο να ζητήσεις μέσα σε μια απαιτητική καθημερινότητα;

2. Η καλή αίσθηση του χιούμορ απαιτεί ευφυΐα

3. …αλλά και παρατηρητικότητα (πως αλλιώς θα ξέρει αν είναι η κατάλληλη στιγμή ή ο άνθρωπος να μοιραστεί ένα αστείο;). Και η παρατηρητικότητα σημαίνει πως έχει δώσει σημασία σε όσα λες και έχει ήδη προσέξει σημαντικές λεπτομέρειες για εσένα.

4. Ξέρει πως να σταθεί σε κοινωνικές περιστάσεις. Κι αυτό σημαίνει πως μπορείς να τον αφήσεις άνετα μόνο του με μια άγνωστη παρέα δίχως να υπολογίζεις τη βέλτιστη διαδρομή για την τουαλέτα από ανησυχία πως μέχρι να επιστρέψεις θα έχει πάθει κρίση πανικού.

5. Σου αλλάζει τη ρουτίνα. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ενέχει ρουτίνα και η ρουτίνα αμβλύνεται μόνο με γέλιο!

6. Δεν είναι Drama Queen. Θυμάσαι εκείνους τους συντρόφους που νόμιζαν πως πρωταγωνιστούσαν σε σήριαλ του Παπακαλιάτη κι όπου δράμα κι αδιέξοδο, μέσα; Ε, με τους αστείους άντρες ήρθε ο καιρός να δεις και καμιά κωμωδία.

7. Λάμπει, Μπάμπη μου! Πολλές είναι οι γυναίκες που θα πουν πως το πιο ελκυστικό στοιχείο σε έναν άντρα είναι η αυτοπεποίθηση του. Ένας άντρας κοινωνικός, χαλαρός και αστείος, “το’χει”, ανεξαρτήτως εμφάνισης.

8. Το χαμόγελο του! (αυτό!)man-smiling

 

 

Ετικέτες: , ,