Είσαι με έναν υπέροχο άνθρωπο εδώ και καιρό, είσαι απόλυτα ευτυχισμένη μαζί του όμως υπάρχει πάντα αυτό το αγκάθι της πρώην του όπου για σένα είναι το “κόκκινο πανί” και όταν λέμε ότι μιλάει εννοούμε ότι το κάνει όλη την ώρα. Παρακάτω θα βρεις τους τρόπους ώστε να τον κάνεις να σταματήσει να είναι το επίκεντρο στο παρελθόν του ώστε να επικεντρωθεί σε εσένα.

1. Εξήγησε του ότι η ιστορία τους έχει τελειώσει. Δεν χρειαζόμαστε ένα φάντασμα μέσα στη σχέση. Ειδικότερα δεν χρειάζεσαι ένα φάντασμα του παρελθόντος στη σχέση σας γιατί πολύ απλά σας την χαλάει. Προκάλεσε τον να επικεντρωθεί στην παρούσα κατάσταση

2. Ζήτησε του να ξεφορτωθείς όλα τα πράγματα της. Από τις φωτογραφίες στο σπίτι, μέχρι τα ρούχα που φορούσε όταν κοιμόταν και βάψε και τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε, έτσι για να είμαστε και σίγουρες.

3. Βοήθησε τον να δει την κατάσταση από τη δική σου οπτική γωνία.  Ρώτησε τον με ήρεμο τρόπο πως θα του φαινόταν αν μιλούσες εσύ συνεχώς για τον πρώην σου. Αυτό από μόνο του συνήθως τον επαναφέρει στην τάξη θέλει δε θέλει.

4. Βάλε τα όρια σου. Εξήγησε του για ακόμα μια φορά ότι δεν σου αρέσει να μιλάει για το παρελθόν του. Επεσήμανε μάλιστα ότι η συμπεριφορά του ίσως σημαίνει πως πρέπει να μείνει μόνος του. Αν ο άνθρωπος αυτός αναφέρει κάθε λίγο και λιγάκι την πρώην του τότε πιθανότατα έχει ακόμα άλυτα προβλήματα μαζί της.