Είναι μια από τις αναπόφευκτες αλήθειες της ζωής ότι οι σχέσεις τελειώνουν. Και αλήθεια τώρα, μερικές φορές έτσι πρέπει να γίνεται. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να πίστευες ότι θα περνούσες όλη τη ζωή μαζί του, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων μεγαλώνει, αλλάζει και τελικά βρίσκει τον εαυτό της με αρκετή σαφήνεια στο τι πραγματικά θέλει. Σύμφωνα με την επιστήμη λοιπόν σε αυτό τουλάχιστον τον τομέα, εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο δυνατές από τους άνδρες. Ναι, και όμως οι άντρες συνεχίζουν να παραμένουν σε καταστροφικές σχέσεις γιατί πιστεύουν ότι τα πράγματα αλλάζουν. Και αυτοί είναι οι λόγοι:

1. Γιατί πιστεύουν ότι δεν είναι χάσιμο χρόνου. Παρόλα αυτά μόλις χωρίζει θεωρεί ότι η προηγούμενη του σχέση ήταν ένα χάσιμο χρόνου. Εάν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω τότε θα χώριζε πολύ νωρίτερα. Απλώς δεν το παραδέχεται στον εαυτό του τη δεδομένη στιγμή ότι δεν μπορεί να κάνει ενδοσκόπηση αναιρώντας την αξία της και αναβάλλοντας το για αργότερα. Ο χρόνος περνάει και ξαφνικά το “μπαμ” γίνεται εκεί που δεν το περιμένεις.

2. Νομίζουν ότι μπορούν να καθορίσουν μια σχέση. Είμαστε σύμφωνοι στο ότι οι σχέσεις έχουν αρκετά εμπόδια; Ωραία! Τώρα υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ προβλήματος και μια θεμελιώδης συμφωνίας. Έτσι λοιπόν, ακόμα και αν η σχέση κλονιστεί ένας άντρας θα μείνει σε μια κακή σχέση για τουλάχιστον 6 μήνες μόνο στην περίπτωση όπου πιστεύει ότι κάπου – κάπου τα πράγματα καλυτερεύουν. Επιπλέον, επειδή είναι γεννημένοι άνδρες θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη σχέση πριν αποφασίσουν να τη τελειώσουν οριστικά. Οκ, μιλάμε πάντα για την περίπτωση που θέλει να συνεχίσει να είναι μαζί σου.

3. Θέλει να κρατήσει τα συναισθήματα του υπό έλεγχο. Ενώ εμείς οι γυναίκες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ανοιχτούμε και να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με το σύντροφο μας και να τα αναφέρουμε σε φίλους και γνωστούς, οι άντρες κλείνονται στο καβούκι τους, δεν δέχονται συμβουλές ακριβώς γιατί δεν ξέρουν πως θα αντιδράσουν. Φοβούνται τις απαντήσεις ενώ ξέρουν πως η σχέση πάει για οριστικό τέλος. Δεν θα μιλήσει λοιπόν σε κανέναν μέχρι να αποφασίσει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσει σε εσένα.