Και ξεκινώ το άρθρο με ένα ξεκαθάρισμα: Όταν αναφέρω τον “ιδανικό σύντροφο” εννοώ αυτόν που είναι ιδανικός για εσένα, όχι τον εξιδανικευμένο 😉

Όταν έχεις βρει λοιπόν το λιμάνι που λες “ωραία είναι εδώ, ας ρίξω άγκυρα”, θα ακούσεις διάφορες θεωρίες περί τι θα συμβεί κατά τη διαμονή σου σε αυτό το λιμάνι. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να του πεις “Σ’αγαπώ”, πότε να αρχίζεις να αφήνεις την οδοντόβουρτσα σου στο μπάνιο του, πότε να υποχωρήσεις σε έναν καυγά…

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο πετυχημένης σχέσης. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που σίγουρα δεν θα χρειαστεί να κάνεις για τον σύντροφο που σε ολοκληρώνει πραγματικά και είναι τα ακόλουθα:

Να τον κυνηγήσεις

Όταν υπάρχει συγχρονισμός, ερωτική έλξη και ταύτιση των “θέλω”, το πέρασμα στη σχέση είναι πιο εύκολη διαδρομή. Ούτε 100αρι, ούτε μαραθώνιος. Δεν τον κυνηγάς, περπατάτε χέρι-χέρι, μαζί.

Να τον παρακαλέσεις

Ο έρωτας σε εξυψώνει, δεν σε ρίχνει στα γόνατα, ειδικά όταν νιώθεις πως πρέπει να παρακαλάς για τα αυτονόητα όπως το ενδιαφέρον και η κατανόηση.

Να αλλάξεις για εκείνον

Τα πράγματα είναι απλά: ερωτεύεσαι στον άλλον αυτό που είναι όχι αυτό που θα ήθελες να είναι. Αν αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου μέσα σε αυτή τη σχέση, άλλαξε τη σχέση, όχι την προσωπικότητα σου.

Να διαπραγματευτείς μαζί του

Να διαπραγματευτείς αν θα πάτε στη Ζαγορά Πηλίου ή στα Ζαγοροχώρια να το καταλάβω. Να διαπραγματευτείτε τους όρους της σχέσης σας, φανερώνει συμφέρον και όχι αμοιβαίο ενδιαφέρον.

Να αναρωτιέσαι για εκείνον…

Από το “που πάει και τι κάνει” μέχρι τι νιώθει για εσένα. Όταν ο έρωτας είναι δυνατός και αμοιβαίος, το μυστήριο δεν υπάρχει γιατί το ταίρι σου δεν αντέχει στη σκέψη πως μπορεί να σε χάσει λόγω αμφιβολιών.

Να χρειαστεί να πεις ψέμματα για εκείνον

Για να καλύψεις το γεγονός πως και πάλι άργησε στο δείπνο που είχατε κανονίσει με τους φίλους σου, για να δικαιολογήσεις την οξύθυμη συμπεριφορά του ή για να παρουσιάσεις μια εικόνα του που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί έχεις ερωτευτεί την εικόνα του και όχι την πραγματικότητα του.

Να κλάψεις περισσότερες φορές από εκείνες που γέλασες μαζί του

Αν γαλουχήθηκες με το στίχο “ό,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο”, παρ’το αλλιώς γιατί ο έρωτας δεν μπορεί να βασίζεται σε σκοτεινά βράδια με δάκρυα αντί για φωτεινές μέρες με χαμόγελα. Σίγουρα θα κλάψεις κάποια στιγμή, αλλά είναι “κάποια” και όχι όλες οι στιγμές!