Όταν μετά από μακροχρόνια σχέση φτάνεις στον χωρισμό, τότε σίγουρα αυτό το στάδιο είναι τόσο δύσκολο που εύχεσαι με κάποιο τρόπο απλά να το προσπέρναγες και να συνέχιζες την ζωή σου από κει που την άφησες πριν τον γνωρίσεις. Τσεκάρεις το κινητό μήπως σου έχει στείλει κάποιο μήνυμα και δεν το άκουσες ανά 5 λεπτά, ξεχνάς πράγματα και ραντεβού και η σοκολάτα γίνεται το μοναδικό φαγητό που επιθυμείς.

Μετά από κάθε χωρισμό, κάνεις τον προσωπικό σου απολογισμό. Συνειδητοποιείς πόσα λάθη έκανες, ενώ τότε δεν τα αναγνώριζες καν, και νιώθεις κάπως έτσι έντονα το feeling της απουσίας. Και σου λείπει περισσότερο, απ’όσο περίμενες όταν έπαιρνες την απόφαση να τραβήξεις χωριστούς δρόμους από εκείνον. Στα μικροπράγματα που βιώνεις καθημερινά τον αναζητάς και ακόμα και τα πιο ασήμαντα στον θυμίζουν. Και κάπως έτσι σκέφτεσαι να γυρίσεις πίσω τρέχοντας σε αυτόν, αλλά τελικά ο εγωισμός σου υπερτερεί. Και ίσως τελικά να έχεις δίκιο, γιατί μήπως δεν σου λείπει εκείνος αλλά όσα έζησες με εκείνον; Μήπως απλά σου λείπει το κομμάτι της σχέσης; Την απάντηση θα την βρεις, αν ταυτίζεσαι με τα παρακάτω.

1. Η καθημερινή επικοινωνία

Σου λείπει η καθημερινή επικοινωνία που είχες με τον πρώην σου για οποιοδήποτε ζήτημα. Απ’το πιο απλό μέχρι το πιο σοβαρό. Ο άνθρωπος που ήταν εκεί να σε ακούει να παραπονιέσαι για τα μαρτύρια που τραβάς στην δουλειά, ή γιατί το τελευταίο καιρό πήρες κάποια κιλάκια παραπάνω. Η συνήθεια δύσκολα αλλάζει η αλήθεια είναι.

2. Η οικειότητα στο σεξ

Μετά από τόσο καιρό ο ένας είχε μάθει τα κουμπιά του άλλου, ενώ μεταξύ σας είχατε οικειότητα που είναι πολύ σημαντικό για το κομμάτι του σεξ. Τώρα, σου φαίνεται βουνό να γνωρίσεις άλλον και να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Λογικό, αλλά μόλις είσαι έτοιμη να προχωρήσεις παρακάτω, αυτό δεν θα αποτελεί πια πρόβλημα.

3. Η καλημέρα το πρωί

Αυτό το μήνυμα που λάτρευες να βλέπεις μόλις άνοιγες τα μάτια σου, φτιάχνοντας σου την ημέρα. Ένα απλό καλημέρα που πλέον δεν το έχεις.

4. Οι εκπλήξεις

Τα δώρα χωρίς λόγο, η ρομαντική ατμόσφαιρα στο σπίτι του, και γενικά οτιδήποτε έκανε για να σου δείξει την αγάπη του.

5. Οι στιγμές

Όλες εκείνες οι στιγμές που περάσατε και τώρα αποτελούν τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Δεν είναι ο πρώην που σου λείπει, αλλά όσα πέρασες μαζί του. Για να έμεινε πίσω, υπήρχαν σοβαροί λόγοι.