Όλοι μου το έλεγαν τον τελευταίο καιρό ότι πρέπει να σταματήσω να ασχολούμαι μαζί του και να του ζητήσω να χωρίσουμε γιατί εκείνος με κοροϊδεύει και συνεχίζει να βρίσκεται με την πρώην του. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές είχε γίνει συζήτηση γύρω από το όνομα Εκείνης και αυτός μου έλεγε ότι δεν μπορούσε να ξεκόψει μαζί της. Τι δουλειά είχε να μιλάει με την πρώην του; Έμαθα στη συνέχεια. Η πρώτη κεραμίδα μου ήρθε όταν έμαθα ότι και εκείνη ήταν από το ίδιο νησί όπου καταγόμασταν και εγώ με εκείνον αλλά είναι και λογικό καθώς εκείνος μένει εκεί μόνιμα. Η δεύτερη κεραμίδα ήταν έμαθα πως η φίλη μου ήξερε Εκείνη γιατί τελικά αποδείχθηκε το πόσο μικρός είναι ο κόσμος.

Βρισκόμουν στην Αθήνα καθώς εργάζομαι εδώ τα τελευταία χρόνια. Ένα βράδυ πριν δύο περίπου εβδομάδες χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν η φίλη μου όπου με παρακαλούσε να πάω μαζί της για ποτό καθώς θα έφερνε και Εκείνη. Και τη ρωτάω: εγώ μαζί της να κάνω τι ακριβώς; Το τηλέφωνο όμως πήρε Εκείνη όπου μου πρότεινε από τη στιγμή που δε θέλω να πάω για ποτό να περάσω από το σπίτι της γιατί είναι ανάγκη να μιλήσουμε. Έφτασα στο σπίτι της και από την ώρα που μπήκα ο λεγάμενος με έπαιρνε τηλέφωνο. Όταν δεν απάντησα στις δύο φορές φρόντισε να πάρει την πρώην του.

Επειδή η πρώην του είναι πανέξυπνη, οφείλω να το παραδεχτώ και ήθελε να μου ανοίξει τα μάτια έβαλε ανοιχτή ακρόαση ώστε να ακούσω τα πάντα. Εκείνος την παρακαλούσε κλαίγοντας και της έλεγε πόσο πολύ θέλει να είναι μαζί της και να βρεθούν ενώ εκείνη του μιλούσε τελείως απαξιωτικά λέγοντας ότι δεν τον θέλει. Η συνέχεια ήταν άκρως σοκαριστική για εμένα γιατί έμαθα ότι μέσα στο καλοκαίρι είχαν πάει και διακοπές μαζί. Όσο για εμένα; Της είπε πως δεν έγινε τίποτα με το κοριτσάκι και ήμουν κάτι απλώς για να περάσει την ώρα του.

Φυσικά, φεύγοντας από την κοπέλα αφού την ευχαρίστησα για το καλό που μου έκανε με πήρε τηλέφωνο ο “κύριος” και εκεί ήταν που τον χώρισα. Δεν του αποκάλυψα τίποτα για όλο αυτό αν και θα έπρεπε. Έκλαψα, πόνεσα γιατί δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά μετά από έναν χρόνο σχέσης αλλά έμαθα το μάθημα μου και τώρα είμαι ευτυχισμένη ξανά και έτοιμη για έναν νέο έρωτα που θα με παρασύρει χωρίς πρώην, χωρίς προβλήματα, χωρίς γκρίνιες ή ζήλιες. Μόνο εγώ και αυτός.