“Ο χρόνος είναι γιατρός”. Πόσες φορές δεν έχεις επιβεβαιώσει αυτό το απόφθεγμα στη ζωή σου, ειδικά όταν βρίσκεσαι στη διαδικασία να ξεπεράσεις ένα χωρισμό;

Μερικές φορές όμως μπορεί να έχεις όντως προχωρήσει τη ζωή σου αλλά κάποια ερωτήματα σχετικά με την προηγούμενη σχέση σου να στοιχειώνουν ακόμα το μυαλό και την καρδιά σου.

Η Ali και ο Andrew ανήκουν σε αυτή την περίπτωση. Έχοντας υπάρξει μαζί για 7 χρόνια (σχέση που ξεκίνησε από το κολέγιο), είναι χωρισμένοι εδώ και 2 χρόνια, και δέχτηκαν να συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ The And που έγινε σε συνεργασία του περιοδικού Glamour και του project The Skin Deep.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ ο Andrew και η Ali κλήθηκαν να απαντήσουν σε καυτά ερωτήματα για τη σχέση και το χωρισμό τους.

Ομολογώ πως το αποτέλεσμα σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να κοιτάς τη ζωή αυτού του πρώην ζευγαριού από την κλειδαρότρυπα (βοηθάει η σκέψη ότι το βίντεο δημοσιοποιήθηκε με συναίνεση τους), από την άλλη πλευρά, δεν μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό να θέλεις να ακούσεις τις απαντήσεις και τις αντιδράσεις του καθενός σε ερωτήματα όπως:

“Γιατί με απάτησες;” (ερώτηση της Ali προς τον Andrew)

“Τι σου λείπει περισσότερο από τη σχέση μας;”

“Τι θα άλλαζες στη σχέση μας;” (ερώτηση του Andrew στην Ali)

“Ποιος έφταιγε για το τέλος της σχέσης;” (spoiler: Ο Andrew παίρνει όλη την ευθύνη πάνω του)

“Γιατί δεν έκανες σοβαρή σχέση μετά το χωρισμό μας;” (ερώτηση της Ali προς τον Andrew)

“Θα μου έδινες μια ευκαιρία να είμαστε ξανά μαζί;” (ερώτηση του Andrew προς την Ali)

Στα βίντεο που ακολουθούν δίνονται οι απαντήσεις και εμένα προσωπικά δύο ήταν τα σημεία που μου έκαναν περισσότερη εντύπωση: Το πρώτο ήταν η απορία που είχε ο Andrew ως προς το γιατί η Ali του έδινε τόσες ευκαιρίες να διορθώσει τα λάθη του μέσα στη σχέση. Ο ίδιος δήλωσε πως αναρωτήθηκε αν έκανε το καλύτερο για τον εαυτό της με το να είναι τόσο πρόθυμη για συγχωροχάρτι, που μου θύμισε αυτό που λένε οι παιδαγωγοί για την ανατροφή των παιδιών πως μερικές φορές σε προκαλούν για να τους βάλεις όρια (άντρας=αιώνιο παιδί, καταλαβαίνεις…)

Το δεύτερο ήταν η αιτιολόγηση του Andrew στο γιατί δεν έκανε ξανά σοβαρή σχέση. Όσο λάθος κι αν είναι αυτή η τακτική, ναι, τον καταλαβαίνω, ποιος θέλει να περνάει ξανά και ξανά τον πόνο ενός χωρισμού;

Ιδού τα βίντεο:

Εσύ τι θα ήθελες να ρωτήσεις τον πρώην σύντροφο σου αν σου δινόταν η ευκαιρία;