Όταν έχεις μεγάλες προσδοκίες για μια μακροχρόνια σχέση και τελικά όλο αυτό αρχίζει να βουλιάζει πρέπει να μάθεις να αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου αλλά και να έχεις αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι από τα ύψη του ενθουσιασμού θα βρεθείς στα βάθη της απογοήτευσης. Δεν έχει σημασία πόσο κακή είναι η κατάσταση έχουμε πάντα επιλογές και εδώ είναι μερικές ιδέες για να νιώσετε ξανά χαρούμενη.

1. Γράψε τις απογοητεύσεις σου. Το να γράψεις τα προβλήματα σου σε ένα χαρτί είναι αρκετά θεραπευτικό. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν αγνοήσουν το πρόβλημα θα το ξεχάσουν. Δεν θα γίνει αυτό σε καμία περίπτωση απλώς θα διαστρεβλώσεις τις σκέψεις σου.

2. Πες την αλήθεια. Θα πρέπει να είσαι ειλικρινής τουλάχιστον με τον εαυτό σου. Μη ξεχνάς ότι το να σε απορρίψει κάποιος μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με την ισορροπία και την αυτοπεποίθηση σου.

3. Μη το παίρνεις προσωπικά. Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα τα οποία παίρνεις προσωπικά. Νιώθεις ότι εσύ φταις για ότι έγινε αλλά στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι πολύ θετικό να μαθαίνεις τα λάθη και τις αδυναμίες σου αλλά να ξέρεις και τα όρια που εσύ φταις.

4. Αναγνώρισε τα λάθη σου. Ποτέ δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα μέχρι να επιβεβαιώσεις ότι έχεις και εσύ ευθύνη και είσαι πρόθυμη να επιλύσεις το πρόβλημα.

5. Ζήτα συγνώμη πρώτα από εσένα. Ξέρω δεν είναι εύκολο να το κάνεις αλλά θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις τον κατάλογο με τις απογοητεύσεις σου και να ζητήσεις συγνώμη για όλες τις καταστάσεις που έχεις πληγώσει εσένα την ίδια.

6. Ανέλαβε δράση. Βάλε το πιο όμορφο χαμόγελο σου και βγες έξω στον κόσμο. Επιτέλους, τον ξεπέρασες!