Όσο και αν σας φαίνονται καμμένα churros σας το ορκίζονται δεν είναι. Έχουν πάρει το χρώμα τους από τον πουρέ βατόμουρο που είναι και το βασικό συστατικό για τη συνταγή.

1 καλαθάκι βατόμουρα

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

100g ανάλατο βούτυρο

150g (1 φλιτζάνι) αλεύρι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

80g (1/2 φλιτζάνι) μείγμα ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

200g καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένα

250ml (1 φλιτζάνι) γάλα

λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα βατόμουρα και ζάχαρη άχνη σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Συμπληρώστε στον πουρέ με λίγο νερό. Περιχύνετε το μείγμα και το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι και αφήστε το να βράσει σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά και αφαιρέστε το από τη φωτιά.

Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι είναι ένα λείο μείγμα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε για 15 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά  έως ότου συνδυαστεί καλά.  Στη συνέχεια βάζετε τη ζύμη σε μια τσάντα με 0,5 εκατοστά διάμετρο πτυχωτό ακροφύσιο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λάδι μέχρι να φτάσει τα 6 εκατοστά. Σχηματίζετε τις καρδιές και τις τοποθετείτε στο τηγάνι για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ενώ πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη όταν είναι έτοιμα.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μέχρι να λιώσει. Σερβίρεται αμέσως.