Η κανέλα εκτός από εξαιρετικά ωφέλιμη δίνει και μια πικάντικη νότα στα γλυκά. Ο συνδυασμός κανέλας και κρέμας τυριού είναι απλώς ακαταμάχητος!

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 600 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
  • 220 γρ. χλιαρό γάλα
  • 70 γρ. μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3-4  κ.σ. κανέλα
  • 70 γρ. μαργαρίνη

Για το frosting

  • 110 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. άχνη
  • 120 γρ. τυρί φιλαδέλφεια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. βανίλια υγρή

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τ’ αυγά.

Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1- 1,5 ώρες σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί. Όταν έχει φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο 55 X 40 εκ. Το αλείφουμε με τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης – κανέλας σε όλη την επιφάνεια.

Τυλίγουμε το φύλλο μας προσεχτικά σε ρολό από την φαρδιά μεριά και το κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ. Τοποθετούμε τα ρολάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα το ένα μακριά από το άλλο γιατί φουσκώνουν πολύ και τα αφήνουμε  για 20-30 λεπτά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Καθώς θα ψήνονται τα ρολάκια μας φτιάχνουμε το frosting.

Βάζουμε σε ένα μπολ την πολύ καλά μαλακωμένη μαργαρίνη και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια μαλακή σάλτσα. Όταν ψηθούν τα cinnabons και καθώς είναι ζεστά τα αλείφουμε με τη σάλτσα τυριού.κανέλα συνταγές