Δεν είναι μόνο μπέικον και τυρί στην όψη αλλά η μαγεία κρύβεται μέσα όπου έχει λιωμένο τυρί.Ιδανικό για τις βραδινές λιγούρες όταν βλέπετε ταινία με τον αγαπημένο σας.

Υλικά

Ψωμάκι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Επικάλυψη
300gr μπέικον ψιλοκομμένο
100g τυρί προβολόνε, κομμένο σε 8 φέτες
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (τσένταρ ή οποιοδήποτε άλλο τυρί που λιώνει)

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι. Προσθέτουμε στη συνέχεια  το μείγμα της μαγιάς και το ελαιόλαδο.Ανακατεύουμε με το μίξερ για 3 λεπτά ή ζυμώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Στο μεταξύ σοτάρουμε το μισό μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Ψεκάζουμε ένα ταψί με λάδι και κόβουμε τη ζύμη σε 8 κομμάτια.

Ισιώνουμε ένα κομμάτι ζύμης και απλώνουμε στη μέση το προβολόνε. Διπλώνουμε στη μέση για να σχηματίσουμε ένα τετράγωνο και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μπείκον ενώ τυλίγουμε τις γωνίες ώστε να διαμορφωθεί ένα στρογγυλό σχήμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα. Αλείφουμε στο τέλος με το μείγμα αυγών και προσθέτουμε ξανά στη κορυφή  1 ½ κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί και το μπέικον. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 30 λεπτά και το τοποθετούμε μόλις περάσει η ώρα σε έναν προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.