Το ψωμί Τσιαπάτα αποτελεί ιδανική επιλογή για σάντουιτς. Με αυτή τη συνταγή θα μάθετε να φτιάχνετε το δικό σας, πεντανόστιμο ψωμί Τσιαπάτα.

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι δυνατό 70%
  • 100γρ. μαγιά
  • 2γρ. βύνη
  • 5γρ. σταφιδίνη
  • 290γρ. νερό
  • 10γρ. αλάτι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και την τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ με το γάντζο μαζί με τη σταφιδίνη, το αλεύρι και τη βύνη. Ζυμώνουμε για 2 λεπτά σε αργή και στη συνέχεια για 6 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε και το αλάτι και ζυμώνουμε για 3 λεπτά ακόμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου. Πιέζουμε τη ζύμη για να αφαιρέσουμε τον αέρα και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 5mm. Κόβουμε ένα παραλληλόγραμο κομμάτι 8x16cmκαι το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα στο φούρνο που έχουμε ανάψει στους 50 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά.ψωμί τσιαπάτα συνταγή

Ετικέτες: