Ποιο γλυκό μπορεί να είναι δροσερό κι ελαφρύ δίχως να είναι παγωτό; Η κρεμ καραμελέ. Ο συνδυασμός κρέμας και καραμέλας είναι ακαταμάχητος για πολλούς.

Υλικά

Για την καραμέλα

  • 270γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80γρ. νερό
  • 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού

Για την κρεμ καραμελέ

  • 100γρ. κρ.γάλακτος ζωική 35%
  • 400γρ. γάλα
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 στικ βανίλιας
  • 200γρ. αυγά
Εκτέλεση

Για την καραμέλα

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε μια καραμέλα με σκούρο μελί χρώμα.

Για την κρεμ καραμελέ

Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα την κρ.γάλακτος, το γάλα, τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αυγά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλο το μείγμα στο μπολ ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε μπολάκια. Σε ένα ταψί βάζουμε τα μπολάκια και γεμίζουμε το ταψί με νερό μέχρι τη μέση περίπου (μπενμαρί). Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με την καραμέλα.

κρεμ καραμελέ