Γράφει η Ξανθή Πάργα

Ένα γνήσιο Ιταλικό πιάτο η caponata όταν συνδυάζεται με φύλλο σφολιάτας απογειώνεται. Τώρα μπορείς να γίνεις και εσύ εκτός από λάτρης της Ιταλικής κουζίνας, Ιταλίδα μαγείρισσα ξεκινώντας με μια εύκολη συνταγή.

Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες

1 κρεμμύδι σε φέτες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Μυρωδικά

5 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

1/2 φλιτζάνι Ξύδι

4 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη κρυσταλλική

Αλάτι και Πιπέρι

Ελαιόλαδο

1 φύλλο σφολιάτας

1 αυγό για επάλειψη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με αρκετό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τις σοτάρουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε και όταν γλασάρει το φαγητό προσθέτουμε τις ντομάτες. Βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σε ένα ταψάκι που έχουμε βάλει λαδόκολλα βάζουμε το φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε λωρίδες τις άκρες. Βάζουμε στη μέση τις μελιτζάνες και κλείνουμε τις λωρίδες αφήνοντας κενά για να φεύγουν τα πολλά υγρά στο ψήσιμο. Αλείφουμε με ένα αυγό το φύλλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.