Η αγάπη μου για το συγκεκριμένο γλυκό ξεκίνησε μια βροχερή μέρα στην Πάτρα όταν μαζί με μια καλή μου φίλη πήγαμε στα TGI Fridays για να φάμε ένα γλυκάκι. Τελικά έγινα must προορισμός και έτσι ξεκίνησε μια δυνατή φιλία η οποία κρατάει χρόνια. Είναι μοναδικό σε γεύση και πραγματικά θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

Για τα Brownies:

335 γρ ζάχαρη

1/2 φλ. καρύδια

2 αυγά

1 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

175 γρ αλεύρι

1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα

115 γρ βούτυρο

130γρ. κουβερτούρα 70%

1/3 κ.γλ. αλάτι

Για την sauce σοκολάτας

160 γρ κρέμα γάλακτος

170γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα

58 γρ βούτυρο

50 γρ ζάχαρη

Για τη sauce καραμέλας

165 γρ μαύρη ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

4 κ.γλ. κορνφλάουρ

160 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Αρχικά θα φτιάξουμε τα brownies. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και τη σόδα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και την κουβερτούρα.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με τη βοήθεια ενός μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.Ρίχνουμε στο μείγμα τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.Τέλος, θα προσθέσουμε τα καρύδια. Σε ένα ταψάκι απλώνουμε λίγο βούτυρο και ζάχαρη ενώ ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 20′ στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το αφαιρέσουμε.
Για τη σάλτσα σοκολάτας
Σε ένα μπεν μαρί ζεσταίνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Τέλος για τη σάλτσα καραμέλας

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη προσθέτοντας το βούτυρο και τη κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Τέλος, καλύπτουμε με ένα καπάκι, αφαιρούμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.

 Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.