Όταν κάποιος σε ρωτά γιατί δεν έχεις ακόμα σχέση, δε σου προκαλεί θλίψη, θυμό και απογοήτευση; Αυτό είναι ένα συναίσθημα ότι δεν αγαπάς τη ζωή σου αλλά και έτσι δεν δίνεις την δυνατότητα να σε αγαπήσει και κάποιος άλλος. Οι αντιδράσεις μας είναι ο τρόπος να καταλάβουν οι άλλοι τι συμβαίνει μέσα μας συναισθηματικά. Αν κάποιος σε ρωτήσει γιατί δεν έχεις σχέση ακόμα μήπως η στάση σου γίνεται αμυντική; Πάρε λίγο χρόνο για να δεις την κατάσταση διαφορετικά και τώρα θα ερευνήσεις τι συμβαίνει εδώ. Οι λιγότερο θετικές αντιδράσεις όπως η αμυντική στάση για παράδειγμα δείχνουν ότι θα πρέπει να αρχίσετε να λέτε την αλήθεια.

Κατ’αρχάς, πρέπει να αρχίσεις να είσαι ειλικρινής με τον ίδιο σου τον εαυτό και στη συνέχεια θα μπορείς να είσαι ειλικρινής και με τους άλλους. Το κακό είναι πως στην κοινωνία όπου ζούμε υπάρχει η εντύπωση πως αν κάποιος δεν έχει σχέση σημαίνει αυτόματα ότι δεν είναι ευτυχισμένος. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι και περιστάσεις στην πραγματικότητα που το να δημιουργήσεις μια σχέση δεν είναι εφικτό. Γι αυτό και θα πρέπει να μιλήσεις με τον εαυτό σου για τους λόγους που δεν είσαι σε σχέση εσύ.

Για παράδειγμα αν λατρεύεις την καριέρα σου τότε δεν σου μένει χρόνος για αγάπη. Το υποσυνείδητο σκεφτεί αυτόματα ότι έχεις έρθει σε αυτή τη ζωή με σκοπό να εργαστείς σκληρά και να δημιουργήσεις μια ολόκληρη αυτοκρατορία. Και αυτό να ξέρεις δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς όπως λέει και ένας φίλος μου δεν γεννηθήκαμε όλοι σε αυτή τη γη για παιδιά και οικογένεια.

Κάτσε λοιπόν σκέψου  τους λόγους για τους οποίους δεν είσαι με κάποιον (αλλά του πραγματικούς) και έτσι την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσει κάποιος χαμογέλασε και δοκίμασε να το πάρεις ως κοπλιμέντο.