Αν έχεις μακροχρόνια σχέση είναι λογικό κάποια στιγμή να επέλθει η ρουτίνα. Μια σχέση για να κρατήσει, να αντέξει στο χρόνο θέλει συνεχώς ανανέωση και suspence. Κακά τα ψέματα δεν γίνεται να επαναπαύεσαι σε μία σχέση και να αφήνεσαι γιατί πιθανότατα να την χάσεις αν δεν κάνεις κάτι για να την ανανεώσεις.

Όσο και αν ταιριάζεις με έναν άνθρωπο είναι λογικό κάποια στιγμή η σχέση μεταξύ σας να βαλτώσει και να περάσετε κάποια σκαμπανεβάσματα. Όμως μετά την μπόρα έρχεται η λιακάδα! Γι’ αυτό αν αξίζει αυτό που έχεις πρέπει να προσπαθήσεις. Και δεν είναι κακό να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα. Δεν πρέπει να υπάρχει εγωισμός σε αυτές τις καταστάσεις. Έτσι είναι άλλωστε οι σχέσεις! Κάνεις λάθη, μαθαίνεις, στενοχωριέσαι, χαίρεσαι!

Ποιοι είναι οι 3 βασικοί λόγοι που οδηγούν μια σχέση στο τέλμα και πρέπει να ξαναρχίσεις από την αρχή;

Ρουτίνα
Ο Νο1 λόγος! Όλα στην αρχή είναι ιδανικά, τέλεια και θολωμένα από τον έρωτα. Ότι και αν κάνετε μαζί είναι πρωτόγνωρο! Όταν επέρχεται ο χρόνος όμως όλα αυτά ξεθωριάζουν και αυτά που κάνατε μαζί πριν τώρα πια τα βαριέστε και είναι λογικό. Είναι η στιγμή δηλαδή που πρέπει να αναλάβεις δράση και επουδενί δεν πρέπει να μείνεις αδρανής γιατί θα χάσεις έδαφος. Γι’ αυτό κανόνισε να κάνετε πράγματα διαφορετικά που δεν κάνατε πριν, να αλλάξετε παραστάσεις.
Πρέπει να υπάρχει ποικιλία, έκπληξη και suspence! Αυτά τα τρία συστατικά μπορούν  να ξυπνήσουν μια σχέση όταν πέφτει σε λήθαργο.
Μπορείτε να ξεκινήσετε κάτι μαζί, ένα hobby, να κάνετε δραστηριότητες. Να κάνετε παρέα με άλλα ζευγάρια πιο ευχάριστα, να πάτε ένα τριήμερο κάπου. Να βγείτε για ένα ποτό, να πάτε να χορέψετε. Να κάνετε και πράγματα μόνοι σας με τους φίλους του ο καθένας, να μην είστε αυτοκόλλητοι.

Social media, υπολογιστής, internet γενικά!
Κακά τα ψέματα το internet έχει κατακλύσει τη ζωή μας με οποιοδήποτε μέσο και αυτό μας έχει αποξενώσει εντελώς. Αν είστε όλη την ώρα κολλημένοι σε έναν υπολογιστή χάνετε την επαφή σας και απομακρύνεστε ο ένας από τον άλλον. Όταν είστε μαζί προτιμήστε να αγγίζετε ο ένας τον άλλο και μείνετε μακρυά από τα social media και οτιδήποτε μπορεί να σας κρατήσει κολλημένους σε μία οθόνη!

Προσπάθησε να εστιάσεις μόνο στα θετικά
Εστίασε στα θετικά του συντρόφου σου και προσπάθησε κάθε φορά που κάνει κάτι να τον επαινείς.
Η εκτίμηση είναι ένα στοιχείο που πρέπει να κυριαρχεί σε μία σχέση.
Αναζήτησε  τρόπους για να εκτιμήσεις το σύντροφό σου. Προσπάθησε  να παρατηρείς ένα θετικό χαρακτηριστικό κάθε μέρα. Το πιο πιθανό είναι να εκτιμήσεις  πράγματα που θα συμβάλλουν στη σχέση πάρα πολύ και που πριν ίσως δεν είχες δώσει βάση!