Συνήθως εμείς οι άντρες δεν λέμε όσα νιώθουμε για μια γυναίκα. Μιλάμε μόνο μια φορά και όταν θα πούμε όσα νιώθουμε θα τα εννοούμε και δεν θα τα πούμε ξανά. Γιατί αποφεύγουμε να μιλήσουμε;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μας κάνουν διστακτικούς. Καταρχάς θα μιλήσουμε για όσα νιώθουμε και σκεφτόμαστε ΜΟΝΟ στην γυναίκα που νιώθουμε οικεία. Οικειότητα για έναν άντρα σημαίνει αγάπη και έρωτας. Τίποτα άλλο.

Δεν μιλάμε νωρίτερα από ανασφάλεια. Είναι αυτό που δεν ξέρουμε αν πρέπει να πούμε τα συναισθήματα μας γιατί φοβόμαστε την αντίδρασή σας. Φοβόμαστε πως θα γελάσετε, θα φύγετε, θα τρομάξετε, πως δεν θα μας πιστέψετε. Γιατί ας μην γελιόμαστε, όλοι μας έχουμε πληγωθεί (άντρες-γυναίκες) και τα λόγια είναι… αέρας.

Είναι ο αμυντικός μηχανισμός που έχουμε να μην μιλάμε. Είναι προϊόν της εξελικτικής διαδικασίας. Ναι, παίζει ρόλο και το παρελθόν που σας είπα και παραπάνω.

Θα προσπαθήσουμε να κρυφτούμε κάθε φορά που θα πάμε να μιλήσουμε για όσα νιώθουμε. Αλλά δεν το κάνουμε επίτηδες. Δεν είμαστε συνηθισμένοι να λέμε όσα νιώθουμε. Πολλές φορές για εμάς είναι πολύ άγνωστα συναισθήματα που μας εκνευρίζουν, μας κάνουν να περπατάμε στα χαμένα.

Επειδή εσείς οι γυναίκες δεν είστε και της υπομονής και όποτε μιλάτε το κάνετε με… γρίφους (μην πει καμία όχι), να ξέρετε πως όταν ο καλός σας αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα πιθανότατα είναι πολύ ερωτευμένος αλλά δεν ξέρει πώς να το πει. Φοβάται, αγχώνεται, κάνει ακαταλαβίστικα πράγματα και στο τέλος κοιτάζει γεμάτος απορία.

Τα λάθη είναι αυτά που προσπαθούμε να αποφύγουμε και αυτός είναι ο βασικός λόγος. Γιατί κάθε λάθος δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και μάθημα.

Ναι, νιώθουμε πολλά για μια και μόνο γυναίκα. Αυτό φτάνει να μας βγάλει από τον ειρμό των σκέψεών μας και να κλεινόμαστε στο καβούκι μας. Τι μπορείτε να κάνετε; Να μας βοηθήσετε με τον τρόπο σας. Εμείς είμαστε σαν τα μικρά παιδιά. Αν μας πάτε λάου-λάου θα σας πούμε όσα νιώθουμε.

Αλλιώς θα το ξεφουρνίσουμε την χειρότερη στιγμή, με τον ακατάλληλο τρόπο στο πιο περίεργο μέρος. Τόσο απλά!