Που μπορεί ή να σε δροσίσει ή να σε κάνει μούσκεμα!

Έχουν ειπωθεί πολλά για τον έρωτα. Πως είναι η ζωοποιός δύναμη, πως μπορεί να κουνήσει κόσμους, να αλλάξει τις ζωές. Λάθος κάνουν. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Και είναι και πιο απλό. Είναι σαν την βροχή.

Είναι αυτό που παρακαλάς να πέσει πάνω σου, όπως η βροχή μια καλοκαιρινή μέρα με 40 βαθμούς. Αυτή την βροχή που δεν χορταίνεις να κάθεσαι έξω και να περπατάς μέσα της. Αυτή την βροχή που κάνει τα πάντα γύρω σου να μυρίζουν σαν παραμύθι. Το χώμα, τα χορτάρια. Αυτή η βροχή που δεν τρέχεις να προφυλαχθείς αλλά χαμογελάς και σηκώνεις τα μάτια σου ψηλά για να δεις από που έρχεται και η ματιά σου χάνεται στο άπειρο. Αυτός είναι ο έρωτας.

Όμως υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Εκείνης της βροχής που σε περονιάζει και δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις. Που σε μουσκεύει μέχρι το κόκκαλο και σε κάνει να μισείς την ώρα και την στιγμή που έπεσες πάνω της χωρίς ομπρέλα.

Αλλά στο τέλος της ημέρας υπάρχει η παροιμία “Ο βρεγμένος δεν την φοβάται την βροχή”. Έτσι είναι και ο ερωτευμένος. Την κυνηγά, την αποζητά και όταν την έχει χαμογελάει σαν παιδί. Αν θα βραχεί παραπάνω δεν τον νοιάζει και ούτε θα τον νοιάξει ποτέ.

Το θέμα είναι να περπατάς μέσα στην βροχή και όχι σε μια μπόρα. Με αυτόν που διαλέγεις…