Δεν ξέρω αν το έχεις ακούσει αλλά κάποιοι αποκαλούν τη ζάχαρη “λευκό υπόγειο θάνατο” με την έννοια πως είναι καταστρεπτική για τον οργανισμό αλλά σε ξεγελά η γλυκιά της σχέση.

Άραγε, υπάρχουν ανάλογοι παραλληλισμοί στη σχέση; Δηλαδή, εκεί που είμαστε καλά και μια ωραία ατμόσφαιρα, υπογείως κάτι να συμβαίνει που να μην αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα αλλά αυτό το διαολεμένο ένστικτο που αγαπάμε τόσο πολύ να βάζουμε στο mute μερικές φορές, να σου χτυπά ένα καμπανάκι πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ονειρεμένα όσο φαίνονται και πως υπάρχουν κάποιοι  υπόγειοι κίνδυνοι που απειλούν την “υγεία” της σχέσης σου.

Επειδή όπως προναφέρθηκε, μπορεί να βάλεις σιγαστήρα στο ένστικτο, κάναμε εμείς τη “βρώμικη δουλειά” να τους αναλύσουμε:

Δεν έχεις χρόνο για τον εαυτό σου

Με εξαίρεση το αρχικό διάστημα που η θέρμη του νέου έρωτα σε κάνει μέχρι και να βγάζεις και το σκύλο σου βόλτα, στην πορεία της σχέσης είναι σημαντικό να βρίσκεις χώρο και χρόνο για τον εαυτό σου. Ο λόγος; Επειδή είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, γιατί έτσι είμαστε ο εαυτός μας, κι επομένως αυτό που αγαπάει ο άλλος σε εμάς, κι επειδή έστω και μια μικρή απόσταση ανανεώνει τη σχέση, κανόνισε τα «ρεπό» σου!

Η επικοινωνία σας γίνεται με νοήματα γιατί υποθέτεις πως τον ξέρεις τόσο καλά που τα γνωρίζεις όλα

Μόνο που ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της υγιούς σχέσης είναι η συνεχής επικοινωνία και ο διάλογος. Παράλληλα, το “όσα δεν είπαμε μεταξύ μας” μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις χωρίς λόγο και περισσότερη εσωστρέφεια.

Περνάτε πολύ χρόνο με τις οικογένειες σας

Δεν λέω ωραίος τύπος ο κος Αντρέας (ο πεθερός σου, ντε) αλλά πρώτον, είναι σημαντικό εκτός από το χρόνο που αφιερώνεις στον εαυτό σου, να περνάτε χρόνο μαζί ως ζευγάρι. Δεύτερον, επειδή αυτό το άρθρο απευθύνεται σε Έλληνες αναγνώστες (τώρα αν είσαι Γαλλίδα που ξέρεις ελληνικά, be my guest), στην Ελλάδα εκτός από τον ήλιο, τη θάλασσα, το ούζο και το μουσακά είμαστε γνωστοί και για τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς και την παρεμβατική οικογένεια. Αν οι γονείς σου ή οι δικοί του δεν ξέφυγαν από αυτό το μοντέλο, καλό είναι να περιορίσετε το χρόνο που περνάτε μαζί τους, διαφορετικά σε λίγο καιρό θα έρθει η ατάκα “Είσαι ίδιος η μάνα/ο πατέρας σου” ή “Η μάνα σου είπε αυτό…”και η συνέχεια της συνομιλίας δεν καταγράφηκε γιατί ξεκίνησε ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος…

Αν κάτι σου “είπαν” τα παραπάνω, βγάλε τις παρωπίδες, και κάνε αλλαγές πριν φτάσετε σε αδιέξοδο γιατί είναι κρίμα να αγαπιούνται δύο άνθρωποι και να φθείρεται η σχέση τους από άλλους παράγοντες.

Ναι, γιατί συχνά η αγάπη από μόνη της δεν είναι αρκετή…

Ετικέτες: