Δεν θα μπω σε ανάλυση ηλικιών και γενεών. Κάποιες μεγαλώσαμε με την Candy Candy. Αυτή την ξανθομαλλούσα, καλοκάγαθη ορφανή που βρέθηκε στο πλούσιο σπιτικό των Rogan για να κάνει παρέα στην κακιά Eliza και τον επίσης κακό αδερφό της Neil, αυτό το από τη μοίρα χτυπημένο, σαν μια manga εκδοχή της Μάρθας Βούρτση, κορίτσι, κατόρθωσε να γίνει αντικείμενο πόθου γοητευτικών παλικαριών.

Candy Candy

Candy Candy

Έτσι, η αθώα Candy κατόρθωσε μέσα από τις περιπέτειες της να μας συστήσει στα πρώτα πρότυπα αντρών (που με το πέρασμα των ετών διαπιστώσαμε πως δεν απείχαν και πολύ από την πραγματικότητα).

Anthony Brown

To τι κλάμα ρίξαμε όταν ο Anthony τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν έπεσε από το άλογο του, δεν περιγράφεται. Ο Anthony ήταν ξανθός με λευκή επιδερμίδα, πολύ ευγενικός, πολύ καλός, πολύ γενναιόδωρος…πολύ τέλειος! Τόσο τέλειος που αν δεν πέθαινε μάλλον θα τον βαριόταν η Candy γιατί στην επόμενη γωνία, βασικά, στο πλοίο για Αγγλία, βρισκόταν ο…

Candy Candy

Anthony & Candy

Terry Grandchester

Ο επαναστάτης χωρίς αιτία. Ο ατίθασος μακρυμάλλης, η καλλιτεχνική ψυχή (στο σήριαλ έγινε ηθοποιός), το σκοτεινό αγόρι που δεν λέει πολλά αλλά κατά βάθος κρύβει πλούσια συναισθήματα που κάποια στιγμή θα φανερωθούν.

Στην εφηβεία (άντε και πρώτα φοιτητικά χρόνια) όλες την πατήσαμε με έναν τέτοιο τύπο. Αν από μια ηλικία και μετά συνεχίζεις να την πατάς με Terry, καλά κρασιά γιατί ως και το τελευταίο επεισόδιο που προβλήθηκε ο Terry παρέμεινε ένα μεγάλο μυστήριο.

Candy Candy

Terry & Candy

Alistair (Stear) Cornwell

Ο πανέξυπνος, αστείος Stear είναι η ψυχή της παρέας αλλά έχει αυτό το look με τα γυαλάκια και την αδεξιότητα που τον κάνει λίγο αδιάφορο. Ίσως γι’αυτό δεν κατορθώνει να κερδίσει την καρδιά της Candy όταν την πρωτογνωρίζει.

Στην πραγματική ζωή αν τελικά προσέξεις έναν αντίστοιχο Stear το πιθανότερο είναι να περάσεις καλά αφού θα γελάς με τα αστεία του, θα σε εντυπωσιάσει με το μυαλό του και να νιώσεις ασφάλεια με τη σταθερότητα του.

Candy Candy

Stear

Για την ιστορία ο Stear ξεπέρασε την Candy με την Patty αλλά το αεροπλάνο του κατέπεσε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Archibald (Archie) Cornwell

Ο Archie είναι ο τύπος που φροντίζει την εμφάνιση του αλλά γενικά δεν δίνει και πολλή σημασία σε οτιδήποτε άλλο. Είναι κι αυτός αρχικά ερωτευμένος με την Candy αλλά όταν συνειδητοποιεί πως εκείνη δεν τον αγαπά αποφασίζει να δώσει μια ευκαιρία στην Annie που είναι τρελά ερωτευμένη μαζί του και προσπαθήσει να την αγαπήσει.

Κάποιοι θα τον χαρακτήριζαν πρακτικό, άλλοι συμφερεντολόγο. Τώρα, επειδή δεν ήταν και κεντρικός χαρακτήρας της Candy δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η ερωτική του συμπεριφορά οφειλόταν στην ανασφάλεια του να μείνει μόνος (άλλαξε αμέσως πλεύση από Candy σε Annie). Επίσης, δεν ξέρουμε αν επιμελείται την εμφάνιση του για να μην ξεμένει από κατακτήσεις, αλλά σίγουρα έναν Archie θα τον γνώρισες σε αυτή τη ζωή.

Candy Candy

Archie

Albert

O άντρας μυστήριο στην ιστορία της Candy. Ήταν άραγε ο “πρίγκιπας του λόφου”, όπως τον είχε ονομάσει η Candy όταν είχαν πρωτοσυναντηθεί στο λόφο κοντά στο ορφανοτροφείο; Ο Albert ήταν μάλλον ο πρώτος έρωτας της Candy ενώ η ομοιότητα του με τον Anthony είναι εμφανής.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Albert ήταν αρκετά χρόνια μεγαλύτερος της Candy και πάντα εμφανιζόταν μπροστά της όταν περνούσε δύσκολες στιγμές. Ο Albert είναι για τα κινούμενα σχέδια, ό,τι ο Mr. Darcy για τη λογοτεχνία. Με λίγα λόγια, ο άντρας-όνειρο, ο άντρας-σωτήρας, ο άντρας στον οποίο κάνουμε πατρική προβολή κι αγαπάμε με την αθωότητα του πρώτου έρωτα.

Candy Candy

Albert & Candy

Η ιστορία της Candy Candy δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εξαιτίας δικαστικής διαμάχης των δημιουργών της. Τα διδάγματα της ωστόσο έμειναν ανεξίτηλα στο χρόνο!

Ετικέτες: ,