Δεν είναι μόνο στον κινηματογράφο οι πραγματικοί έρωτες. Εκείνοι που πέφτουν πυροτεχνήματα σε κάθε φιλί. Και σαν άντρας σας το λέω υπεύθυνα πως όταν ερωτευόμαστε, χάνουμε τα αυγά, τα καλάθια, την αίσθηση της ώρας και από που δύει ο ήλιος.

Για να ερωτευτούμε όμως δεν κοιτάζουμε την εξωτερική εμφάνιση. Αυτή είναι για τους… τύπους. Το παν σε έμας είναι να μας κάνετε κλικ. Που έρχεται από το χαμόγελο, το χιούμορ, την αποφασιστικότητα και τις εμμονές με τα μικρά πράγματα.

Αυτά τα ασήμαντα στα μάτια των άλλων είναι τα… τεράστια σε εκείνα ενός ερωτευμένου άντρα. Κανένα μακιγιάζ, κανένα άρωμα και κανένα κραγιόν δεν έκανε άντρα να τρέξει πίσω από μια γυναίκα. Οπότε γυναίκες μην βάφεστε σαν να έχετε ξεπηδήσει από τον κατάλογο της Βιβεχρώμ.

Το σημαντικότερο που θα κοιτάξουμε είναι το χιούμορ σας. Αν μας κάνετε να χαμογελάμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ερωτευτούμε. Είναι το αποκούμπι που ζητάμε μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, μέσα στην πίεση. Μια γυναίκα που θα μας κάνει να χαμογελάσουμε. Που θα καταφέρει να πάρει αυτή την ρημάδα την πίεση με μια έξυπνη ατάκα.

Θα ερωτευτούμε το κορίτσι που είναι δυναμικό, που έχει στόχους και όνειρα. Αλλά που θα είναι πάντα κοντά μας όταν η κατάσταση θα αρχίσει να στραβώνει και όλα θα πηγαίνουν κατά διαόλου. Που θα πιάσει το χέρι μας και θα αισθανθούμε ασφάλεια.

Γιατί σε τελική ανάλυση, εμείς οι άντρες είμαστε πάρα πολύ ανασφαλή πλάσματα. Χρειαζόμαστε μια γυναίκα που θα μας κάνει να νιώσουμε ασφάλεια. Αυτή είναι η νικήτρια. Αυτή θα ερωτευτούμε και για αυτή θα φέρουμε και τον ουρανό, τα άστρα και το φεγγάρι αν χρειαστεί.

Πότε συμβαίνει όμως αυτό; Στο πρώτο χαμόγελο. Εμείς οι άντρες δεν χρειαζόμαστε πολύ για να καταλάβουμε ότι ερωτευτήκαμε. Στο δέκατο του δευτερολέπτου έχει γίνει η ζημιά. Και πέφτουμε με τα μούτρα σε μια μετωπική με τοίχο.

Αλλά να ξέρετε γυναίκες πως όταν ερωτευόμαστε μεταμορφωνόμαστε σε παιδιά που δεν ξέρουν τι είναι λάθος και τι σωστό, δεν μπορούμε να μην μιλήσουν χωρίς να κοκκινίσουμε και στο τέλος κάνουμε την μια γκάφα μετά την άλλη.

Και τι είναι το φεγγάρι; 2 τσιγάρα δρόμος…