H Marilyn Monroe υπήρξε για πολλούς -για πάρα πολλούς- το απόλυτο σύμβολο του σεξ για τον 20ο αιώνα. Η λάμψη της δεν έχει ξεθωριάσει σχεδόν 100 χρόνια μετά τη γέννηση της (1 Ιουνίου 1926) και οι ατάκες της περί έρωτα και στάσης της γυναίκας απέναντι του, συνεχίζουν να εμπνέουν…Marilyn-Monroe-Girl-Love-Picture-Quote marilyn-monroe-quotes

Μια γυναίκα που είχε αγαπηθεί με πάθος, που αποτελούσε ευσεβή πόθο αντρών σε κάθε γωνιά του πλανήτη, που προκαλούσε το θαυμασμό αλλά και το φθόνο των άλλων γυναικών και που μιλούσε τόσο σοφά για τον έρωτα, παρόλο που οι βιογράφοι της επιμένουν πως ποτέ δεν πήρε την αγάπη που ήθελε, θα πρέπει να είχε μια πλούσια ερωτική ζωή.

Όντως η Marilyn Monroe παντρεύτηκε πρώτη φορά το 1942 τον εργάτη και αργότερα πεζοναύτη, James Dougherty. Τότε δεν ήταν η Marilyn Monroe αλλά η Norma Jeam Montane. Ο γάμος είχε πολλή μοναξιά, καθώς ο Dougherty πολεμούσε στην Ασία και διαλύθηκε το 1946. Την ίδια χρονιά η Monroe υπογράφει το πρώτο της συμβόλαιο με την Twentienth Century Fox.

Ο πρώτος γάμος της Marilyn Monroe

Ο πρώτος γάμος της Marilyn Monroe

O δεύτερος γάμος της Monroe έγινε το 1954 με τον πρώην παίκτη του baseball, Joe DiMaggio. Ο γάμος έληξε στο τέλος του ίδιου έτους καθώς οι σκηνές ζηλοτυπίας του DiMaggio έκαναν τη ζωή της Monroe αφόρητη. Η ίδια είχε δηλώσει πως ο DiMaggio τη ζήλευε κι επειδή ήταν πιο διάσημη από εκείνον.

Joe DiMaggio & Marilyn Monroe

Joe DiMaggio & Marilyn Monroe

Ο DiMaggio ωστόσο δεν έπαψε ποτέ να στέλνει μισή ντουζίνα κόκκινα τριαντάφυλλα στον τάφο της Monroe, αρκετές φορές την εβδομάδα, για 20 χρόνια μετά το θάνατο της. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η Monroe παραλίγο να παντρευτεί ξανά τον DiMaggio πριν την προλάβει ο θάνατος.

Το 1956 παντρεύτηκε τον συγγραφέα Arthur Miller. Ο γάμος τους πήρε τίτλο στον Τύπο “Ο αυγοκέφαλος παντρεύτηκε την κλεψύδρα”. Η Monroe που είχε μεγαλώσει σε ανάδοχες οικογένειες δεν είχε κανένα πρόβλημα να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό προκειμένου να παντρευτεί τον Miller και να ευχαριστήσει τους γονείς του. Η κίνηση της αυτή οδήγησε σε απαγόρευση προβολής των ταινιών της στην Αίγυπτο.

Arthur Miller & Marilyn Monroe

Arthur Miller & Marilyn Monroe

Εκτός από την αλλαγή πίστης, η Monroe είχε αποδείξει την αφοσίωση της στον Miller όταν αρνήθηκε να τον εγκαταλείψει όταν της το ζήτησε από το Studio που συνεργαζόταν επειδή ο συγγραφέας είχε κληθεί σε ανάκριση από την Επιτροπή Αντι-Αμερικανικών Ενεργειών που ερευνούσε τη σχέση των ανθρώπων της τέχνης με τους κομμουνιστές. Η απάντηση της Monroe για τη Διοίκηση του Studio ήταν πως “είναι γεννημένοι δειλοί”.

Ωστόσο, ούτε αυτός ο γάμος κράτησε λόγω διαφορών χαρακτήρα. Το 1961 ο Miller γράφει το έργο  The Misfits και δίνει στη Monroe τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά ο χωρισμός ήταν ήδη αναπόφευκτος.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα πάψει να εικάζεται πως ο John Kennedy διατηρούσε σχέση με τη Marilyn Monroe. Το τηλεφωνικό κέντρο του Λευκού Οίκου είχε όντως καταγράψει κλήσεις του Προέδρου προς την ηθοποιό. Η επικρατούσα αντίληψη είναι πως o Kennedy διατηρούσε σχέση με τη Monroe. Εκείνη ήταν ερωτευμένη μαζί του και ήθελε να χωρίσει για να παντρευτούν. Όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ την εγκατέλειψε, ζήτησε από τον αδερφό του Robert να αναλάβει τη διαχείριση του ζητήματος προκειμένου να μην προκληθεί σκάνδαλο και πιστεύεται πως η Monroe στράφηκε στην αγκαλιά του Robert Kennedy για παρηγοριά. Υπάρχουν εξάλλου και αναφορές πως ο Robert Kennedy επισκέφτηκε τη Monroe την ημέρα του θανάτου της, 5 Αυγούστου του 1962.

Στιγμιότυπο από συνομιλία της Monroe με τον John Kennedy

Στιγμιότυπο από συνομιλία της Monroe με τον John Kennedy

Η Marilyn Monroe έκανε συνεδρίες ψυχανάλυσης με μερικούς από τους πιο γνωστούς ειδικούς της εποχής όπως Margaret Herz Hohenberg, Anna Freud, Ralph Greenson (ήταν ο άνθρωπος που τη βρήκε νεκρή) και Milton Wexler.

Δεν κατόρθωσε ποτέ να γίνει μητέρα καθώς είχε δύο αποβολές και μία εξωμήτριο κύηση.

Ο σκηνοθέτης Billy Wilder είχε πει για την ερωτική ζωή της Marilyn Monroe ” Οι γάμοι της δεν κράτησαν γιατί ο DiMaggio ανακάλυψε πως είναι η Marilyn Monroe και ο Miller συνειδητοποίησε πως δεν ήταν η Marilyn Monroe”.Marilyn Monroe on patio outside of her home.

Ετικέτες: ,