Μερικές εξωσυζυγικές σχέσεις δεν είναι μόνο μοιραίες αλλά κι ικανές να αλλάξουν το ρου της ιστορίας.

Οι ακόλουθες 5 παράνομες σχέσεις μπορεί να μην μπόρεσαν να πετύχουν το σκοπό τους – να μείνουν κρυφές- αλλά σίγουρα κατόρθωσαν να σημαδέψουν γενιές και γενιές με την εξέλιξη τους:

Αικατερίνη η Μεγάλη & Γρηγόριος Ορλόφ

Ο Γρηγόριος Ορλόφ υπήρξε σύμβουλος, εραστής, στρατηγός μέχρι και πατέρας ενός παιδιού της ιστορικής τσαρίνας. Η Αικατερίνη Β΄της Ρωσίας γοητεύεται από τον στρατιωτικό, Γρηγόριο Ορλόφ. Ήδη δυστυχισμένη στο γάμο της με τον Τσάρο Πέτρο ΙΙΙ, κατορθώνει με τη βοήθεια του Ορλόφ να τον ανατρέψει και να αναλάβει τα ηνία μιας αυτοκρατορίας με τον Ορλόφ στο πλευρό της. Η άπιστη φύση του έφερε τη δυσμένεια της αυτοκράτειρας, παρόλο που σε μια απόπειρα του να τον συγχωρέσει της προσέφερε ένα από τα μοναδικά διαμάντια στον κόσμο που έμεινε στην ιστορία ως το “Διαμάντι Ορλόφ”.

Κατά τη μη αναμενόμενη επιστροφή του στο παλάτι, ανακάλυψε πως η Αικατερίνη είχε ήδη βρει παρηγοριά στην αγκαλιά του κατά 10 χρόνια νεότερου της, αντιπλοιάρχου, Γρηγόριο Ποτέμκιν. Η σχέση τους τελειώνει άδοξα με τη φυγή του Ορλόφ στο εξωτερικό.

Για την ιστορία η Μεγάλη Αικατερίνη είχε 23 εραστές και απέκτησε έναν γιο με τον Ορλόφ, τον Αλεξέι Γκριγκόριεβιτς Μπομπρίνσκι.

ιστορικές εξωσυζυγικές σχέσεις

Γρηγόριος Ορλόφ

ιστορικές εξωσυζυγικές σχέσεις

Αικατερίνη η Μεγάλη

Ερρίκος ο 8ος & Άννα Μπολέυν

Ο Βασιλιάς της Αγγλίας είναι ήδη παντρεμένος με την Αικατερίνη της Αραγωνίας όταν ξεκινά το ειδύλλιο του με την Άννα Μπολέυν. Η άρνηση της Άννα Μπολέυν ωστόσο να γίνει κανονική ερωμένη του αν δεν την παντρευόταν, οδηγεί στη ρήξη της Αγγλίας με την Καθολική Εκκλησία (όπου επιτρέπεται μόνο ένας θρησκευτικός γάμος) και προέβη στη λεγόμενη Αγγλική Μεταρρύθμιση, στην προσάρτηση δηλαδή της Αγγλίας με την Προτεσταντική Εκκλησία.

Λέγεται πως ο ίδιος ο Ερρίκος βρήκε την κατάλληλη αφορμή για να εγκαταλείψει την πρώτη του σύζυγο που είχε φτάσει σε ηλικία όπου δεν μπορούσε να κάνει άλλα παιδιά. Παιδί της Άννα Μπολέυν και του Ερρίκου του Η΄ήταν η βασίλισσα της χρυσής εποχής της Αγγλίας, Ελισάβετ Α΄. Η μητέρα της ωστόσο κατέληξε αποκεφαλισμένη στον Πύργο του Λονδίνου το 1536, θύμα της ραδιουργίας των πολιτικών της αντιπάλων και της αποτυχίας της να δώσει στον Ερρίκο έναν γιο. O Ερρίκος ο 8ος έκανε συνολικά 6 γάμους.ιστορικές εξωσυζυγικές σχέσεις

Mary Godwin & Percy Shelley

Εκείνη μια 16χρονη κοπέλα κι εκείνος ένας ήδη φημισμένος ποιητής, 21 ετών και παντρεμένος. Το έτος είναι 1814 και ο Shelley ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Godwin την οποία συναντά στον τάφο της μητέρας της, της διάσημης σουφραζέτας Mary Wollstonecraft. Η έγκυος σύζυγος του Shelley, συντετριμμένη, αυτοκτονεί με πνιγμό σε λίμνη του Hyde Park. Η Mary και ο Percy παντρεύονται λίγα χρόνια μετά και η σχέση τους είναι θυελλώδης. Μέσα από αυτή η Mary Shelley -πλέον- βρίσκει την έμπνευση και την αυτοπεποίθηση να γράψει το ιστορικό, λογοτεχνικό αριστούργημα, Frankenstein.

ιστορικές εξωσυζυγικές σχέσεις

Mary Godwin & Percy Shelley

Charles Dickens & Nelly Ternan

O Charles Dickens είναι ήδη ένας διάσημος συγγραφέας, παντρεμένος και πατέρας εννιά παιδιών. Πολλοί αποδίδουν τη σχέση του με την ηθοποιό, Ellen “Nelly” Ternan, σε κρίση της μέσης ηλικίας. Βλέπετε το 1857 ο συγγραφέας είναι 45 ετών και η Nelly 18, ένα χρόνο μόλις μεγαλύτερη από μία κόρη του.

Η πολυετής εξωσυζυγική σχέση -διάρκεσε 13 χρόνια μέχρι το θάνατο του Dickens- έφερε μεγάλη ένταση στο γάμο του αλλά και τεράστια έμπνευση αφού πιστεύεται πως ο συγγραφέας βάσισε το χαρακτήρα της Estella στις Μεγάλες Προσδοκίες στα γνωρίσματα της Nelly.

ιστορικές εξωσυζυγικές σχέσεις

Σκηνή από την ταινία “Η αόρατη γυναίκα” όπου παρουσιάζει το ειδύλλιο του Dickens με τη Nelly

Elizabeth Taylor & Richard Burton

Τη δεκαετία του ’60 δεν υπήρχαν reality shows αλλά ο γεμάτος ένταση γάμος των δύο ηθοποιών ήταν ό,τι πιο κοντινό σε αυτό, με τον Τύπο και τους παπαράτσι να ασχολούνται συνεχώς μαζί τους. Το θρυλικό ζευγάρι του 20ου αιώνα γνωρίστηκε στα γυρίσματα της ταινίας Κλεοπάτρα το 1963 ενώ ήταν και οι δύο παντρεμένοι.

Το ειδύλλιο τους θυελλώδες. Οδήγησε σε γάμο το 1964, διαζύγιο το 1974 και δεύτερο γάμο το 1975 που έληξε ξανά λίγο καιρό μετά.ιστορικές εξωσυζυγικές σχέσεις

Ετικέτες: ,