Είσαι σε αυτήν την φάση της ζωής σου που το σεξ δεν υπάρχει στην καθημερινότητά σου. Εντάξει, δεν πειράζει (πολύ). Δεδομένου όμως ότι η σεξουαλική πράξη βοηθάει αρκετά τον οργανισμό σου, προφανώς θα έχεις κάποιες συνέπειες από την αποχή, όπως για παράδειγμα πολύ άγχος. Βέβαια, υπάρχει και ένα θετικό. Όπως και να ‘χει, στο σώμα σου συμβαίνουν τα παρακάτω όταν έχεις καιρό να βρεθείς με κάποιον ερωτικά:

1. Αρρωσταίνεις εύκολα

Το ανοσοποιητικό σου σύστημα γίνεται ευάλωτο με αποτελέσμα να υποκύπτει πολύ συχνά σε ασθένειες, κρυολογήματα και μολύνσεις. Στην αντίθετη περίπτωση, ο οργανισμός μπορεί να τα μπλοκάρει όλα αυτά.

2. Η λίμπιντο πέφτει

Όσο το αφήνεις, σε αφήνει. Εντάξει υπερβολή, ωστόσο όταν έχεις καιρό να κάνεις σεξ χάνεις και την επιθυμία γι’αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί το σώμα περιορίζει την έκκριση ορμονών για την σεξουαλική διέγερση και κάπως έτσι καταλήγεις να μετράς μήνες αποχής.

3. Άγχος, άγχος, άγχος

Είναι γνωστό ότι το σεξ βοηθαει στην απομάκρυνση του άγχους σε μεγάλο βαθμό, οπότε μη σου κάνει εντύπωση αν το τελευταίο διάστημα αγχώνεσαι για τα πάντα. Αυτό προκύπτει από την υψηλή πίεση στο αίμα που σχετίζεται με το άγχος, όταν δεν έχεις σεξουαλική ζωή.

4. Η υγεία της καρδιάς δεν είναι στα καλύτερα της

Μαζί με την απώλεια του σεξ, χάνεις και την καλή λειτουργία της καρδιάς. Βέβαια, πριν ανησυχήσεις να σου πω ότι αυτό μπορείς να το διορθώσεις και με άλλους παράγοντες, όπως την γυμναστική και το περπάτημα. Πάλι καλα!

5. Θα αργήσεις την επόμενη φορά να υγρανθείς

Όταν θα έρθει η επόμενη φορά που θα βρεθείς ερωτικά με κάποιον, θα χρειαστείς λίγο παραπάνω χρόνο για να νιώσεις υγρή. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί σημαίνει ότι θα πρέπει το ταίρι σου να ασχοληθεί περισσότερο μαζί σου.

6. Χάνεις την εξυπνάδα σου (Say what?)

Έρευνες έχουν αποδείξει –και άντε τώρα να μην το πιστέψεις– ότι η σεξουαλική δραστηριότητα βοηθάει κατά πολύ τον εγκέφαλο μας και γινόμαστε λίγο πιο έξυπνες. Μόνο για τις γυναίκες λογικά ισχύει αυτό. Επομένως, όσο περισσότερο καιρό έχεις να κάνεις, τόσο λιγότερο έξυπνη θα είσαι.

Υπάρχει όμως και ένα θετικό. Ναι, κι όμως!

Μέτα την πίκρα που σου έδωσα παραπάνω, θα σου πω και ένα θετικό του να μην κάνεις σεξ. Το μοναδικό. Δεν είναι άλλο από την μείωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, αλλά και την αποφυγή μολύνσεων στην ευαίσθητη περιοχή. Τουλάχιστον, δεν θα είσαι εκτεθειμένη σε τέτοιους κινδύνους.