Χωρισμός με τον Πυγμαλίωνα (είπα να διαλέξω το όνομα ενός χαρακτηριστικού προτύπου άντρα) – Επεισόδιο #229.

ΟΚ, μπορεί να μην έχεις φτάσει τα επεισόδια του “Τόλμη & Γοητεία” που κάπου πήρε το μάτι μου να παίζεται ακόμα, αλλά κοντεύεις, αφού με τον Πυγμαλίωνα έχετε παίξει το σενάριο “Χωρίζουμε και τα Ξαναβρίσκουμε” όσες φορές το έπαιξε και η Μπρουκ με τον Ριτζ στο προαναφερόμενο σήριαλ (που να σου εξηγώ τώρα…)

Και η αλήθεια είναι πως τα μάτια σου έχουν αποκτήσει μόνιμες σακούλες από το κλάμα που έχεις ρίξει, και η οικογένεια και οι φίλοι έχουν ξεχάσει πως είναι το χαμόγελο σου αφού δεν είναι πλέον ευδιάκριτο πότε είσαι πιο δυστυχισμένη όταν είσαι με τον Πυγμαλίωνα ή όταν δεν είσαι.

Έχεις φτάσει λοιπόν στο σημείο όπου θα αποφασίσεις αν στο επεισόδιο #230 θα παίξει επανασύνδεση με τον Πυγμαλίωνα (η νιοστή στη σειρά). Πριν ακολουθήσεις τη συνήθη τροπή του “σεναρίου” ήρθε η στιγμή να θέσεις στον εαυτό σου δύο βασικές ερωτήσεις:

Γιατί συνεχίζεις να επιστρέφεις σε αυτό το άτομο;

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται μπορεί πλέον να γίνεται τόσο αυτόματα η επανασύνδεση που πλέον να έχεις ξεχάσει για ποιους λόγους γίνεται. Οπότε ήρθε η στιγμή να είσαι ειλικρινής -μισό λεπτό να το αναδιατυπώσω- ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ με τον εαυτό σου και να καταγράψεις τους λόγους που σε κάνουν να επιστρέφεις σε αυτό το άτομο.

Είναι η ασφάλεια που σου παρέχει; Ο Μενέλαος Λουντέμης είχε γράψει στο κείμενο του “Να Μάθεις να Φεύγεις” (ένα από τα πιο σοφά κείμενα περί σχέσεων) “Να μάθεις να φεύγεις από την ασφάλεια των τρύπιων αγκαλιών”.

Είναι καταπληκτικό το σεξ; Υπάρχουν κι άλλου πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Κι αν δεν δοκιμάσεις και καμιά άλλη ποικιλία πορτοκάλι πως θα ξέρεις αν αυτή που έχεις συνηθίσει είναι η μόνη που σου αρέσει;

Ή είναι επειδή τον αγαπάς; Απάντηση που μας οδηγεί στην επόμενη ερώτηση:

Τον αγαπάς περισσότερο από τον εαυτό σου;

Γιατί κάπως έτσι δικαιολογείται το γεγονός πως δεν αγαπάς αρκετά τον εαυτό σου ώστε να τον απομακρύνεις από μία νοσηρή σχέση.

Δεν αγαπάς αρκετά τον εαυτό σου ώστε να του δώσεις την ευκαιρία να ευτυχήσει μακριά από αυτόν τον άνθρωπο.

Δεν αγαπάς αρκετά τον εαυτό σου ώστε να πιστέψεις πως έχει τη δύναμη να είναι ευτυχισμένος και στη μοναξιά αλλά και μελλοντικά με έναν άλλον άνθρωπο.

Δεν αγαπάς αρκετά τον εαυτό σου ώστε να πιστεύεις πως του αξίζει κάτι καλύτερο.

Κάνε τη χάρη και απάντησε με ρεαλισμό και θάρρος τις παραπάνω ερωτήσεις πριν πάρεις την απόφαση σου, και για το τέλος θα επιστρέψω ξανά στη σοφία του Μενέλαου Λουντέμη που είχε γράψει:

“Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι – από ‘κει που δεν ξέρουν γιατί σε κρατάνε”

Ετικέτες: