Και πάνω που κοιτούσατε ταξιδιωτικούς προορισμούς για το καλοκαίρι, εμφανίζεται μια μέρα στο κατώφλι σου με το κεφάλι κατεβασμένο, δεν σε φιλάει, με το ζόρι σε κοιτάει και σου πετά το γνωστό “Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω” (ναι, κορίτσια μου ακόμα ψάχνω τον μα%$#κα που σκαρφίστηκε αυτή την ατάκα, αλλά αν τον εντοπίσω, θα τον στείλω για δημόσιο λιντσάρισμα στο Σύνταγμα).its-not-you

Και κάπου εκεί χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου και αναρωτιέσαι “Συγγνώμη, εγώ σε άλλο επεισόδιο έπαιζα; Μήπως είχα ξεμείνει σε καμιά χριστουγεννιάτικη επανάληψη ενώ η πλοκή είχε προχωρήσει;”

Πριν κάνεις σενάριο που και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης θα ζήλευε, να σε ενημερώσω πως καλά είχες καταλάβει, μια χαρά τα πηγαίνατε, απλώς στο ταίρι συνέβαιναν παράλληλα και τα εξής:

(Προχώρα, μόνο αν είσαι έτοιμη για αλήθειες, διαφορετικά κλείσε αυτό το παράθυρο ΤΩΡΑ!)

Το σεξ δεν είναι καλό

Θα μου πεις εσύ δεν το είχες καταλάβει, μόνο εκείνος δεν το ευχαριστιόταν; Όχι, το κακό σεξ, είναι συνήθως αμοιβαία κακό σεξ. Το θέμα είναι πως η γυναίκα λόγω συναισθηματικών αμοιβών που αποζητά (ασφάλεια, εμπιστοσύνη) είναι διατεθειμένη να κάνει υπομονή, πιστεύοντας πως με τον καιρό η κατάσταση θα φτιάξει ή ρίχνοντας μια σταγόνα στο κρασί του σεξ, προκειμένου να μη χαλάσει μία κατά τ’άλλα καλή σχέση. Ο άντρας πάλι έχει ανάγκη όχι μόνο από τη σεξουαλική απόλαυση αλλά και από την επιβεβαίωση πως σε ικανοποιεί σεξουαλικά, οπότε είναι πολύ πιθανό να προτιμήσει να φύγει…

Θέλει εσένα…και μερικές άλλες

Ω,ναι. Κυκλοφορούν ανάμεσα μας: Οι άντρες με καρδιά αγκινάρα. Θέλουν εσένα και τουλάχιστον άλλη μία, δύο, τρεις…Τι μπορεί να ωθήσει έναν τέτοιον άντρα να σε χωρίσει ενώ θα μπορούσε να σε έχει παράλληλα με άλλες;

Πολλοί λόγοι:

Μια έκλαμψη συνείδησης;

Μία ανάγκη να ταράξει τα νερά για να τον κυνηγήσεις; (θέλει και την επιβεβαίωση του συνήθως αυτός ο άντρας)

Έχει βρει νέες, εξωτικές παραλίες και τα δικά σου κουβαδάκια σαν να τα βαρέθηκε…

Όποιο κι αν είναι το αίτιο, εσύ τον θέλεις αυτό τον άντρα; Σε πάω κατευθείαν στην απάντηση SOS: Όχι!

Νομίζει πως θέλει να σε απατήσει

Εσύ μπορεί να νομίζεις πως έχεις βρει τον ευσυνείδητο που νιώθει την ανάγκη να το μοιραστεί μαζί σου και να σε απομακρύνει από την επιρρεπή στην απιστία περίπτωση του αλλά το πιθανότερο είναι να τεστάρει πως θα αντιδράσεις στο ενδεχόμενο ενός χωρισμού με αυτή την αιτία. Αν εσύ τον αγκαλιάσεις γεμάτη κατανόηση και του πεις πως τον ευχαριστείς για την ειλικρίνεια του και πως είσαι αισιόδοξη ότι θα το ξεπεράσετε, βρες ένα ωραίο μαντήλι να καλύψει τα κέρατα σου.

Αν πάλι του δηλώσεις πως δεν μπορείς να συμφωνήσεις με κάτι τέτοιο και συμφωνήσεις πως ο δρόμος της εξόδου είναι μονόδρομος, ετοιμάσου για τηλέφωνα μετάνοιας στις 2 τα ξημερώματα.

Σε κάθε περίπτωση, η ταπεινή αρθρογράφος θα επισημάνει πως “Προχωράς με δική σου ευθύνη!”

Δεν σε συμπαθεί η μητέρα του

Για να μη διαβάζεις τα άπαντα του Φρόιντ, θα σε πάω κατευθείαν to the point και απλώς θα αναφέρω πως αν ένας άντρας δεν σε υπερασπίζεται απέναντι στη μητέρα του και γενικά αφήνει αυτή τη σημαντική -ομολογουμένως-μορφή στη ζωή του να τον επηρεάζει στις αποφάσεις του, τότε ό,τι μέλλον κι αν ονειρεύτηκες μαζί του θα περιελάμβανε ένα τρίγωνο: Εσένα, Εκείνον και τη Μαμά του.

Σε θυσιάζει για την επαγγελματική του ζωή

Κι όχι, δυστυχώς δεν είναι σενάριο βραζιλιάνικης σαπουνόπερας με σφετεριστή πρωταγωνιστή. Υπάρχουν αρκετοί άντρες που λόγω φιλοδοξίας αν θεωρήσουν πως η σχέση τους αποτελεί τροχοπέδη στην καριέρα τους, θα τη θυσιάσουν. Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί θέλουν να κυνηγήσουν μια καριέρα σε άλλη πόλη/χώρα, γιατί θέλουν να εργάζονται άπειρες ώρες δίχως να νιώθουν πως κάποιος τους περιμένει στον καναπέ στο σπίτι ή επειδή ο δρόμος για την ανέλιξη περνάει από τον αρραβώνα με την κόρη του εργοδότη (μη γελάς το έχω δει να συμβαίνει και στην πραγματική ζωή). 

Δεν αντέχει τη σχέση από απόσταση

Για το τέλος κράτησα μια απόλυτα κατανοητή κατάσταση. Είναι δύσκολο να διατηρηθεί μια σχέση από απόσταση, όση επιθυμία και καλή πρόθεση κι αν υπάρχει, δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι το “μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται” και μοιραία, κάποιες αναβολές και καθυστερήσεις σε ταξίδια, η μείωση της οικειότητας λόγω της απόστασης οδηγεί στο χωρισμό.berger-postit

Ετικέτες: , ,