Όλοι ξέρουμε πως η αγάπη πονάει. Η αγάπη όμως είναι και φάρμακο άλλους μπορεί να τους κάνει ευτυχισμένους και άλλους να τους τρελάνει κυριολεκτικά. Παρά το πόσο αγαπούσες αυτόν τον άνθρωπο έφτασες τελικά στο συμπέρασμα ότι τα πράγματα μεταξύ σας δεν λειτουργούν. Πήρες λοιπόν τη σκληρή αλλά λογική απόφαση να το τελειώσεις. Και πίστεψε με ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο. Είσαι εθισμένη λοιπόν επίσημα στην αγάπη του.

Πώς λοιπόν θα κάνεις αποτοξίνωση χωρισμού;

Βήμα 1: Διέγραψε τα πάντα

Ξεκίνα το unfollow από το facebook και συνέχισε με όλες τις υπόλοιπες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Θα πρέπει να σβήσεις τις κοινές σας φωτογραφίες αλλά και τα μηνύματα, τα emails. Φυσικά δεν θα υπάρχει πια στη λίστα αγαπημένων στον τηλεφωνικών σας κατάλογο. Όσο λιγότερο δεν βλέπεις την παρουσία του τόσο λιγότερο θα θες να επικοινωνήσεις μαζί του.

Βήμα 2: Σχέδιο

Το σχέδιο για κάποιο χρονικό διάστημα είναι να περάσεις καλά με τους αγαπημένους σου φίλους και την οικογένεια σου ή να κάνεις κάτι που νιώθεις καλά. Αν περνούσες αρκετό χρόνο μαζί του ή ακόμα χειρότερα αν ζούσατε μαζί είναι πιθανό να περάσεις λίγο δύσκολα μόνη σου στο σπίτι. Φρόντισε να κρατήσεις τον εαυτό σου απασχολημένο και να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που σε στηρίζουν.

Βήμα 3: Νιώσε

Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να νιώσει πραγματικά πόνο. Βγες έξω και φώναξε με μια δυνατή κραυγή. Ο χωρισμός είναι χάλια και μπορείς να μιλήσεις στους φίλους σου για όσα νιώθεις πραγματικά. Οι φίλοι σου είναι πάντα δίπλα σου να σε συμβουλέψουν αλλά και να σε βοηθήσουν σε ότι πραγματικά αισθάνεσαι.

Βήμα 4: Δείτε τα σημάδια

Όσο και αν σου είναι δύσκολο θα πρέπει να γράψεις σε ένα χαρτί τους λόγους όπου δεν μπορείτε να είστε πλέον μαζί. Στη συνέχεια όταν νιώσει ότι σου λείπει φρόντισε να διαβάσεις ξανά και ξανά τη λίστα μέχρι να καθησυχάσεις τον εαυτό σου ότι η απόφαση σου ήταν σωστή.

Βήμα 5: Το επόμενο βήμα

Γράψε σε ένα χαρτί τι ψάχνεις από την επόμενη σχέση σου. Θα πρέπει να σκεφτείς πολύ για να γράψεις τι πραγματικά ζητάς αλλά και τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανή διάλυση μιας σχέσης. Σίγουρα όμως πρέπει να αξιολογήσεις τα θετικά στοιχεία που ο σύντροφος σου θα πρέπει να έχει στο μέλλον.

Βήμα 6: Πάρε την ευθύνη

Υπάρχει πάντα ένα μάθημα που πρέπει να πάρεις σε μια σχέση όταν αυτή τελειώνει. Ρίξε μια ματιά πίσω στη σχέση και δες τι ήταν αυτό που είχες κάνει και εσύ λάθος, τι δε λειτούργησε στη σχέση σου και πως μπορείς να το αλλάξεις προκειμένου την επόμενη φορά να είναι η σχέση πιο επιτυχημένη.