Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά μεταξύ σας. Μπορεί ίσως να είχατε κάνει και κάποιες συζητήσεις πάνω στο θέμα του χωρισμού όμως ήταν δύσκολο να το πάρετε απόφαση. Και κάπως έτσι οι μέρες περνούσαν και το καμπανάκι σήμανε τη λήξη της σχέσης λόγω απιστίας. Αυτό μπορεί να έχει γίνει με πολλούς τρόπους, είτε ανακάλυψες ένα μήνυμα, είτε τους είδες μαζί, είτε στο παραδέχτηκε ο ίδιος. Όποιος και αν είναι ο τρόπος σημασία έχει η αντίδραση σου και πως θα καταφέρεις να το ξεπεράσεις.

1. Η μεγάλη συγνώμη

man-apologizing-to-woman

Αν σου ζητήσει αμέσως συγνώμη μη τη δώσεις αμέσως. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Ακόμα και αν ορκίζεται ότι δεν θα ξαναγίνει και έγινε μόνο μια φορά και τέλος το πιθανότερο είναι πως με την αντίδραση σου θα επαναπαυθεί και ίσως κάνει πάλι τα ίδια. Επίσης μπορεί να τον συγχωρέσεις λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης όπως για παράδειγμα ότι δεν μπορείς να μην είσαι σε σχέση. Μην προσπαθήσεις λοιπόν να θάψεις τα συναισθήματα σου αμέσως κάνοντας δεκτή τη συγνώμη του άσε λίγο να ξεσπάσει όλο αυτό μέσα σου γιατί σίγουρα το έχεις ανάγκη.

2. Κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος;

shutterstock_78516709

Αντί να κάθεσαι να σκέφτεσαι και να τον ρωτάς “Πότε την είδες;Γιατί το έκανες;Πώς ένιωσες” και άλλα τέτοια που το πιθανότερο είναι ότι θα σε πληγώσουν ρώτησε τον για το τι λείπει από τη σχέση σας; Τι θέλεις να αλλάξει; Μίλησε του ειλικρινά και σίγουρα θα δεις μεγάλη αλλαγή στις απόψεις του.

3. Η μεγάλη απόφαση

n-COUPLE-UNHAPPY-large570

Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να τον συγχωρέσεις να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να το κάνεις ολοκληρωτικά. Η έλλειψη εμπιστοσύνης που θα του έχεις θα δημιουργήσει στο μέλλον πολλά προβλήματα και μην περιμένεις ότι όλα θα είναι καλά από τη πρώτη κιόλας μέρα της συγχώρεσης. Κάτι τέτοιο για να πετύχει πρέπει να υπάρχει καλή θέληση και από τα δύο άτομα και φυσικά αγάπη.

4. Υποστήριξη

materialism_600_175149_212649

Αν νιώθεις ότι χρειάζεται να κάνεις αρκετή δουλειά με τον εαυτό σου, που πραγματικά χρειάζεται ένας ψυχολόγος ή ένας σύμβουλος γάμου σε περίπτωση που είστε παντρεμένοι θα βοηθήσει να χειριστείς καλύτερα αυτό που νιώθεις και να σου δώσει σωστές συμβουλές για να προσπαθήσεις να κατευνάσεις τα αρνητικά συναισθήματα σου.