Χώρισες. Πάλι. Όχι, αυτή τη φορά είναι οριστική. Μόνο που συνεχίζεις να κοιτάζεις το κινητό σου και να περιμένεις ΤΟ μήνυμα. Αυτό το μήνυμα που μπορεί να είναι από το “τι κάνεις” μέχρι το “μου λείπεις” για να αρχίσει ένα αλισβερίσι μηνυμάτων, σε έκταση σιδηροδρόμου, που φανερώνουν πως αυτός ο οριστικός χωρισμός ίσως να μην είναι και τόσο οριστικός τελικά

Επειδή η φάση των επανασυνδέσεων είναι μια πολύ κουραστική διαδικασία για την καρδιά και την ψυχή, όσο περιμένεις για ΤΟ μήνυμα, λάβε υπόψη σου τα ακόλουθα:

1. Τα προβλήματα που είχατε την πρώτη φορά που χωρίσατε είναι τα ίδια που οδήγησαν και στον πρόσφατο χωρισμό ή άλλαξαν; Αν πρόκειται για τα ίδια προβλήματα για τα οποία δεν έχει βρεθεί λύση, τότε απλώς γίνονται πιο βαθιά.

2. Είσαι αυτή που είσαι, το ίδιο και ο σύντροφος σου, και δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξετε ούτε εσύ, ούτε αυτός.

3. Εφόσον ο σύντροφος σου δεν αλλάζει, είναι δική σου απόφαση το αν θα τον αγαπήσεις τελικά γι’αυτό που πραγματικά είναι.

4. Αν η επανασύνδεση συμβαίνει σε γάμο με παιδιά, τότε δεν έχετε πολλά περιθώρια για on/off γιατί η δική σας συμπεριφορά επηρεάζει και τις ζωές άλλων.

5. Αν η αιτία των επανασυνδέσεων και των χωρισμών είναι μια απιστία, τότε οφείλεις να αξιολογήσεις αν η αιτία πίσω από την απιστία εξακολουθεί να δοκιμάζει τη σχέση σας ή είναι ένα θέμα που το διαχειριστήκατε και έχει πάψει να σας απομακρύνει.

6. Μη βασίζεσαι στα λόγια, στηρίξου στις πράξεις. Οι “προγραμματικές δηλώσεις” είναι το εύκολο μέρος, η εκπλήρωση τους είναι το δύσκολο.

7. Κάνε μια λίστα με τα πράγματα που δεν θα ανεχτείς με τίποτα στη νέα σας σχέση και ζήτα του να κάνει το ίδιο. Αν δεν βρεθεί κοινό σημείο επαφής, μην απαντήσεις στο μήνυμα ή στο τηλεφώνημα του. Ήρθε η στιγμή να προχωρήσεις μπροστά.

8. Ζήτα τη συμβουλή των ατόμων που ξέρεις πως σε νοιάζονται. Ζήτα τους να μιλήσουν ειλικρινά. Ίσως να το έχεις παρατηρήσει ήδη στο βλέμμα τους αλλά όταν ακούς και τις ειλικρινείς απόψεις τους θα μπορέσεις να αποκτήσεις μια πιο ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη εικόνα.

9. Πρόσεξε, λάβε υπόψη σου τη γνώμη λίγων, αγαπημένων ατόμων που εμπιστεύεσαι την κρίση τους. Αν αρχίσεις να ρωτάς τη γνώμη μέχρι και της περιπτερούς τότε θα μπερδευτείς περισσότερο. Δεν έχουν όλες οι γνώμες την ίδια βαρύτητα.

10. Συνειδητοποίησε την αξία σου. Μη συμβιβαστείς για τίποτα λιγότερο.

Ετικέτες: , ,