Το πρόσωπο σου ξεπρήστηκε από το πολύ κλάμα (μα, να σε ρωτούν νέα κοπέλα αν έκανες botox;)

Τα μαλλιά σου συνήλθαν από τη μετά-το-χωρισμό-ανανέωση που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν επιθέσεις ντεκαπάζ (γιατί οι ξανθές περνούν καλύτερα) και επιτέλους, μάκρυναν οι αφέλειες που έμοιαζαν περισσότερο με περούκα της Κλεοπάτρας…

…και γενικά, μπορείς να πεις πως ξεπέρασες αυτόν το χωρισμό και πως άφησες πίσω σου τις άσχημες αναμνήσεις που σου άφησε η προηγούμενη σχέση, και ατενίζεις το μέλλον με αισιοδοξία, άσε που απαντάς στα μηνύματα που σου στέλνει ο συνάδελφος από το λογιστήριο.

Όλα καλά λοιπόν, μόνο που φτάνουν τα γενέθλια σου και ο πρώην ”χτυπά” με ευχετήριο μήνυμα.

Στην αρχή το κοιτάζεις με τρόμο στην οθόνη και κρύβεις το κινητό κάτω από το μαξιλάρι μέχρι να αποφασίσεις τι να κάνεις, γιατί πρέπει να ξέρεις πως θα το χειριστείς το θέμα πριν το ανοίξεις και πάει στον άλλον η ένδειξη “Διαβάστηκε” (τι ωραία που ήμασταν με τα ταχυδρομεία που έχαναν γράμματα, με τα περιστέρια που έχαναν τον προορισμό τους και με τα σήματα καπνού που δεν καταλαβαίναμε τίποτα…)

Προσωπικά, θα σε συμβούλευα να μην απαντήσεις καθόλου αλλά επειδή μάλλον είσαι κορίτσι του savoir vivre με τα γαλλικά και το πιάνο του, είναι πιθανό να πέσεις στην παγίδα του “Είναι αγένεια να μην απαντήσω, στο κάτω κάτω ευχές μου έστειλε”.

Σε αυτή την περίπτωση θα σε συμβούλευα να στείλεις ένα τυπικό και σύντομο μήνυμα για να τον ευχαριστήσεις. ‘Οχι, “ευχαριστώ πολύ που με θυμήθηκες” γιατί φαίνεται λίγο “κακομοίρικο”. Ένα σκέτο “ευχαριστώ πολύ” ή “ευχαριστώ πολύ και εσύ ό,τι επιθυμείς” αν θέλεις να φανείς και λίγο υπεράνω.

Εννοείται πως αν το “ευχαριστώ” συνοδευτεί από καμιά δήλωση “μου λείπεις” ή απαντήσεις με ερώτηση (όπως “τι κάνεις”) με στόχο να ξεκινήσεις διάλογο, προχωράς με δική σου ευθύνη στο ναρκοπέδιο της σχέσης σας.

Και φυσικά, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να βρήκε τα γενέθλια ως αφορμή για να στείλει μήνυμα και να ζητήσει από εσένα μια αναβίωση του σεξουαλικού μέρους της σχέσης σας, και μόνο! Είναι δύσκολο να ξεπεράσεις την οικειότητα που αποκτούν δύο σώματα, ειδικά όταν υπάρχει λειψυδρία…

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμάσαι το εξής:

Καταστάσεις όπως τα γενέθλια αποτελούν ευκαιρίες που μας δίνουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουμε το “Εγώ” μας προκειμένου να βεβαιωθούμε πως βρισκόμαστε ξανά στο επίκεντρο και πως μπήκαμε ξανά στο μυαλό -ίσως και στην καρδιά- του άλλου.

Γι’αυτό είναι σημαντικό πριν τα δάχτυλα σου αγγίξουν το πληκτρολόγιο να αναρωτηθείς: Στ’αλήθεια αρκεί μόνο ένα μήνυμα για να φανερώσει πως αυτό το άτομο μετάνιωσε που σε έχασε και πως θέλει να γυρίσει πίσω στη ζωή σου;

Αν χωρίσατε φιλικά και με γνώση πως η σχέση έκανε τον κύκλο της, τότε ένα γενέθλιο μήνυμα μπορεί όντως να είναι μήνυμα από έναν άνθρωπο που σέβεται το διάστημα που περάσατε μαζί και πως μπορεί να σε νοιάζεται ακόμα και αν δεν υπάρχει πια ερωτική έλξη.

Αν όμως πρόκειται για έναν άσχημο χωρισμό με πολλά ερωτήματα και απωθημένα τότε θα πρέπει να προστατέψεις εσένα και να αξιολογήσεις αν θέλει να απαντήσει ο εγωισμός ή η καρδιά σου (κατά βάθος ξέρεις).

Στο κάτω κάτω κάθε γενέθλια είναι μια προσωπική πρωτοχρονιά και η πρωτοχρονιά πάντα φέρνει την ορμή για νέα ξεκινήματα. Με τον παλιό θα ασχολείσαι;