Μια γυναίκα που αποτελεί μέντορα, προσωπική ψυχολόγο, μικρή μαμά και κολλητή μου φίλη μαζί, έχει πει πως αν μια ερωτική σχέση δεν λειτουργήσει τότε δύο πράγματα θα έχουν πάει στραβά, είτε το συναίσθημα δεν ήταν αρκετά δυνατό από τη μία ή και από τις δύο πλευρές, ή δεν ήταν κατάλληλο το timing.

Αχ, αυτό το timing! Να, είναι όντως τόσο σημαντικό; Οι άντρες φίλοι μου το πιστεύουν ειδικά όταν είναι στη φάση ζωής «τώρα χτίζω καριέρα, οπότε και η Μόνικα Μπελούτσι να ήσουν και πάλι μόνο sex buddies θα μπορούσαμε να είμαστε». Για τις ανάγκες του άρθρου δεν θα εξετάσω αυτή την άποψη και θα περάσω κατευθείαν στο ψητό:

Τα φέρνει έτσι η ζωή όπου κάποια στιγμή συναντάς έναν πρώην αγαπημένο. Λέτε να βγείτε για έναν καφέ να πείτε τα νέα σας. Την επόμενη μέρα ο πρώην εμφανίζεται με πρόταση. Βγαίνετε για καφέ/ποτό/φαγητό και ναι, αυτή η χημεία, αυτός ο ηλεκτρισμός στην ατμόσφαιρα είναι εκεί! Η μία συνάντηση ακολουθεί την άλλη, και σύντομα γίνεται η «Καλημέρα» και η «Καληνύχτα» σου στο chat. Μετά ακολουθεί η πρόσκληση στο σπίτι να δεις τον σκύλο του που σου είχε τόση αδυναμία και θα τρελαθεί από τη χαρά του μόλις σε δει. Κοιτά να δεις που στο σπίτι του υπάρχει Α. Μπουκάλι κρασί, Β. Κρεβάτι, και δεν κατάλαβες για πότε χρησιμοποίησες και τα δύο! Για να μην μακρηγορώ, είστε και πάλι μαζί! Και είναι υπέροχα!

Ναι, ίσως να ανήκεις σε αυτές τις περιπτώσεις όπου δύο πολύ σωστοί άνθρωποι βρέθηκαν τη λάθος στιγμή και το πλήρωμα του χρόνου έρχεται να διορθώσει αυτή την αδικία. Για να παραμείνουν τα πράγματα υπέροχα, σου έχουμε μερικές χρήσιμες οδηγίες:

Ξεκίνα τη σχέση σαν να τον γνωρίζεις για πρώτη φορά

ΟΚ, ξέρεις ήδη ποιο είναι το αγαπημένο του συγκρότημα, που είναι το στέκι του και ποια στάση προτιμά στο σεξ, αλλά κατά τ’άλλα μπες στη διαδικασία να μάθεις νέα πράγματα για αυτόν τον άνθρωπο από τα παλιά. Ποιες εμπειρίες βίωσε όσο καιρό ήσασταν χωριστά, ποια νέα φιλοσοφία ζωής έχει υιοθετήσει ή ποια ανάμνηση ή ιστορία δεν είχε μοιραστεί ποτέ μαζί σου.

Μη βιαστείς να εφαρμόσεις τις παλαιές συνήθειες

Είχατε συνηθίσει να βλέπετε το Game of Thrones και του ανοίγεις την πόρτα φορώντας τη φόρμα σου και κρατώντας ένα μπολ ποπ κορν; Καταρχάς, μπορεί να μην παρακολουθεί πλέον το GOT (εγώ για παράδειγμα το βαρέθηκα), ή να μην του είχε λείψει αυτή η συνήθεια από τη σχέση σας. Ίσα ίσα να πιστεύει τελικά πως η ρουτίνα έπαιξε ρόλο στη φθορά της. Επικεντρώσου στο να βρείτε νέες δραστηριότητες και ναι, επειδή σε έχει ξαναδεί άβαφη και με φόρμα δε σημαίνει πως χρειάζεται να γίνει η στολή σου από την πρώτη μέρα. Θα το έκανες αυτό με έναν άνθρωπο που θα γνώριζες για πρώτη φορά;

Όσο δελεαστικό κι αν φαίνεται, μη ρωτήσεις για τις σχέσεις/περιπέτειες που είχε όσο καιρό ήσασταν χωριστά

Πρώτον, αν θέλεις να κάνεις αυτή την ερώτηση, να είσαι προετοιμασμένη για ανταπόδοση. Δεύτερον, θα ζηλέψεις λόγω της επανασύνδεσης και δεν θα έχεις το δικαίωμα γιατί εκείνο το διάστημα ήσασταν χωριστά.

Οι φίλοι σου θα έχουν γνώμη

Βασικά, οι φίλοι και οι συγγενείς που θα θελήσουν να σου θυμίσουν για ποιο λόγο είχες χωρίσει με τον ίδιο άνθρωπο θα το κάνουν επειδή νοιάζονται πραγματικά για εσένα. Αν όμως όλοι οι λόγοι που σας έφεραν στο χωρισμό τότε δεν υφίστανται πλέον και αν νιώθεις πως έχετε εξελιχθεί και ωριμάσει από τότε, μη διστάσεις να το εξηγήσεις στα κοντινά σου πρόσωπα. Αν αντιμετωπίσεις δυσπιστία, ευχαρίστησε τους για το ενδιαφέρον και υπενθύμισε τους πως είσαι ενήλικη και υπεύθυνη για τις αποφάσεις σου αλλά μην τους αποξενώσεις γιατί συχνά βλέπουν πράγματα που εσύ θα έπειθες τον εαυτό σου να μη δει.

Τέλος, αν σου έχει μείνει κάποιο απωθημένο καλύτερα να επανεξετάσεις αυτή την επανασύνδεση

Δεν βρέθηκες ξανά με αυτόν τον άνθρωπο για να ταξιδέψετε στη Χώρα των Ενοχών και να κάνετε παρέα με τις τύψεις…Όσο κι αν νιώθεις πως είναι η ώρα για εκδίκηση, είναι χρήσιμο να γνωρίζεις από την αρχή πως πρόκειται για μία ψυχοφθόρα διαδικασία και γι’αυτόν που την επιδιώκει.

Αν προχώρησες τη ζωή σου από τότε που χωρίσατε, μην κάνεις βήματα πίσω μόνο και μόνο επειδή σου δόθηκε η ευκαιρία να πεις την «τελευταία κουβέντα»!

Ετικέτες: ,