Η κλασική ιστορία του Βίκτωρος Ουγκώ έγινε στα χέρια του Tom Hooper (The King’s Speech) ένα σούπερ επιτυχημένο φιλμ που κέρδισε Όσκαρ για την εντυπωσιακή παραγωγή της (Όσκαρ κοστουμιών & μακιγιάζ, μοντάζ ήχου) αλλά και την εξαιρετική ερμηνεία της Anne Hathaway (Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου) που συγκίνησε ως Φαντίν.
Ήταν μία μεγάλη πρόκληση. Οι ηθοποιοί έπρεπε να σταθούν μπροστά στην κάμερα και να τραγουδήσουν. Όχι στο στούντιο, αλλά ζωντανά. Εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν απλά, αλλά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Ακόμα και ο φαινομενικά “σκληρός” και “άκαμπτος” Hugh Jackman, όχι μόνο τραγούδησε και διάψευσε μόνο τις Κασσάνδρες, αλλά κέρδισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου για την ίσως καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του ως  Γιάννης Αγιάννης.
Ο Ιαβέρης Russell Crowe, αλλά και οι Amanda Seyfried και Helena Bonham Carter, πρόσθεσαν με τη σειρά τους τις δικές τους υπέροχες σκηνές, αναδεικνύοντας συναισθηματικά αυτή την κλασική ιστορία του μίσους που γίνεται  εξιλέωση, για την ανθρώπινη πίστη και αγάπη που παλεύει πάντα να βγει στο φως. 
Το Les Miserables ήταν το πρώτο μιούζικαλ μέσα σε 10 χρόνια που κέρδισε υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Αυτό τα λέει όλα.

Θέλετε να κερδίσετε το DVD της ταινίας; Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό μας.

Ετικέτες: , , , ,