“Γιατί πάντα την πατάω με μα%&$#κες;”

“Έχω το μα%$&*μαγνήτη”

Αν είσαι γυναίκα είναι πολύ πιθανό να έχεις εκστομίσει τις παραπάνω ατάκες τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου, που χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν την τάση σου να πέφτεις σε άντρες που δεν σου φέρονται σωστά.

Έχω πει σε κάτι φοιτητές στο Πολυτεχνείο να το ερευνήσουν λίγο το θέμα με το συγκεκριμένο είδος μαγνήτη, αλλά μέχρι να δοθεί και μια επιστημονική απάντηση (που μάλλον δεν θα είναι υπέρ μας) θα δοκιμάσω να εξηγήσω τα αίτια που σε κάνουν να την πατάς κάθε φορά για τον αυτάρεσκο τύπο, που αφήνει πάντα ένα μυστήριο να πλανάται γύρω από το πρόσωπο του, του αρέσουν οι κακές συνήθειες αλλά σε φλέρταρε όπως κανένας άλλος, αντί για τον τύπο που σε έκανε να τσεκάρεις όλα τα κουτάκια στη λίστα σου, είναι ευγενικός και αφοσιωμένος, φέρεται καλά σε εσένα και τα άτομα του περιβάλλοντος σου, είναι εκεί όταν το χρειάζεσαι και το κυριότερο θέλει να σε κάνει ευτυχισμένη:

1. Το Χάρισμα

Μόλις βρω τον τύπο που ανακάλυψε τις ατάκες “Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω” και “Είσαι πολύ καλή για’μένα” θα εντοπίσω και τον γκουρού που τους έμαθε πως να είναι τόσο γοητευτικά αυτά τα καθαρματάκια. Ναι, γιατί λένε πάντα αυτό που θέλεις να ακούσεις την κατάλληλη στιγμή και σταματούν σε ανύποπτο χρόνο το παιχνίδι για να σε κάνουν να αναρωτιέσαι “Πότε αρχίζει ο επόμενος γύρος;”

2. Η επικοινωνιακή πολιτική του

Μηνύματα που έχουν μείνει αναπάντητα. Τηλέφωνα που είναι απενεργοποιημένα. Το παιχνίδι “εξαφανίζομαι” όσο ξαφνικά “εμφανίζομαι”. Γιατί σε έλκει αυτή η ασυνέπεια στην επικοινωνία του; Μάλλον για τον ίδιο λόγο που παρακολουθείς θρίλερ: έχεις αγωνία να δεις τι θα γίνει στη συνέχεια παρόλο που ξέρεις πως θα σκοτωθούν όλοι εκτός από τον πρωταγωνιστή.

3. Το παιχνίδι του φλερτ

Ένα παιχνίδι χρειάζεται έναν νικητή και έναν ηττημένο. Αυτός ο αγώνας για την κορυφή εκτινάσσει την αδρεναλίνη (βάλε σεξουαλική ένταση) και όλα ξαφνικά αποκτούν χρώμα, ένταση, νόημα. Το “καλό παιδί” δεν έχει διάθεση για παιχνίδια γιατί προτιμά να σου δείξει από την αρχή τις ειλικρινείς του προθέσεις και να ξεκινήσει αμέσως ό,τι έχει φανταστεί μαζί σου. Ο παίκτης σε κρατά σε εγρήγορση και στα “προσεχώς”. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες φούσκες του σινεμά προωθήθηκαν με τα καλύτερα τρέιλερ…

4. The “X” Factor

Το είχε τραγουδήσει η Καιτούλα η Γαρμπή κάποτε “Αυτό το κάτι που θέλω”. Οι επιστήμονες του Πολυτεχνείου δεν μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτό, οι ψυχολόγοι κάτι προσπαθούν να μας πουν για τις δικές μας ανασφάλειες που ψάχνουμε κάποιον να μας τις καλύψει με υποσχέσεις αντί για πράξεις, “αυτό το κάτι” είναι εκείνος ο απροσδιόριστος παράγοντας που κάποιοι ονομάζουν χημεία, άλλοι απωθημένα, άλλοι συναστρία και κάποιοι άλλοι σεξουαλική έλξη.

Είναι πιθανό το “καλό παιδί” να έχει αυτό το “κάτι” και πολλά περισσότερα από αυτά που θες αλλά δεν θα σε εντυπωσιάσει στη σκηνή, οπότε καλό είναι να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις μόλις σβήσουν τα φώτα…

Με λίγα λόγια, άσε τις θεωρίες περί μαγνητών, κεραιών, “μας ψεκάζουν” κι άλλων δαιμονίων και ψάξε το αίτιο αυτής της μοιραίας έλξης στον εαυτό σου για να “λύσεις και τα μάγια”.