Η υπέροχη ταινία του Παντελή Βούλγαρη, Μικρά Αγγλία, αναδείχθηκε η κορυφαία δουλειά στον ελληνικό κινηματογράφο τη χρονιά που μας πέρασε.
Η ταινία κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2013 και καθήλωσε σχεδόν 400.000 θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 2014 απέσπασε 6 Βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου με σημαντικότερο εκείνο της Καλύτερης Ταινίας. Βραβεύτηκε επίσης για τα σκηνικά, τα κοστούμια, τη φωτογραφία, τον ήχο και το μακιγιάζ.
Δύο μήνες αργότερα το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ της Σανγκάης επεφύλασσε για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη τριπλή βράβευση: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και γυναικείας ερμηνείας για την πρωταγωνίστρια Πηνελόπη Τσιλίκα (στο ρόλο της Όρσας).
Αυτή η συγκινητική και καλογυρισμένη ταινία είναι ένα μαγικό ταξίδι στις δεκαετίες του ’30 και του ’40 στην Άνδρο, που ξεδιπλώνει τη ζωή των γυναικών στο νησί. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη που κυκλοφόρησε το 1997 και τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο μυθιστορήματος.

Θέλετε να κερδίσετε το DVD της ταινίας; Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό μας.

Ετικέτες: , ,