Ο Jim Jarmusch, ο άνθρωπος που όρισε τι σημαίνει αμερικάνικο ανεξάρτητο σινεμά, σκηνοθέτησε το Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί, το φιλμ που είχε ανοίξει το 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο του 2013.
Πρόκειται μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία– μια ερωτική επιστολή αφιερωμένη στην επί χρόνια σύντροφο του σκηνοθέτη, Sara Driver- που αναθεωρεί το είδος των ταινιών βαμπίρ, λειτουργώντας ως αλληγορία για τη συντροφικότητα, την τέχνη και την κατάσταση της ανθρωπότητας.
Με φόντο το ρομαντικά ερημικό τοπίο του Ντιτρόιτ και της Ταγγέρης, ένας απομονωμένος μουσικός, βαθιά απογοητευμένος από την ανθρωπότητα, επανασυνδέεται με την αισιόδοξη και αινιγματική του ερωμένη. Η ερωτική τους ιστορία έχει αντέξει εδώ και αιώνες, αλλά το ειδύλλιο τους θα διαταραχθεί από την εμφάνιση της ανεξέλεγκτης μικρής της αδερφής. Θα καταφέρουν αυτοί οι σοφοί και εύθραυστοι χαρακτήρες να επιβιώσουν, όσο η σύγχρονη κοινωνία καταρρέει γύρω τους;
Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι εκπληκτικοί Tilda Swinton (Io SonoL’ Amore, We Need to Talk About Kevin) και Tom Hiddleston (Thor, Avengers), ενώ τις δικές τους πινελιές προσθέτουν η Mia Wasikowska και ο John Hurt. Να σημειωθεί πως στην παραγωγή της ταινίας συμμετείχε η ελληνική εταιρία Faliro House, του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου.

Θέλετε να κερδίσετε το DVD της ταινίας; Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό μας.

Ετικέτες: , , ,