Μια νέα, συγκλονιστική, μελέτη έρχεται για να αποκαλύψει μια περίεργη και επώδυνη αλήθεια σχετικώς με την φύση των σεξουαλικών σχέσεων των σημερινών εφήβων! Το πρωκτικό sex διαδίδεται και γίνεται αναγκαίο στις σχέσεις τους χωρίς αυτό να σημαίνει οτι υπάρχει αμοιβαίας συναίνεση και επιθυμία!

Ερευνητές από το London School of Hygiene & Tropical Medicine ρώτησαν 130 κορίτσια και αγόρια ηλικίας 16 έως 18 ετών σε τρεις περιοχές σε ολόκληρη την Αγγλία (στο αστικό κέντρο αλλά και στις αγροτικές περιοχές του Νότου).

Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα:

Το πρωκτικό sex μοιάζει να είναι επώδυνο, επικίνδυνο, και αναγκαστικό κυρίως για τις γυναίκες. Η εξήγηση για την «αγάπη»  και την επιθυμία των αντρών έχει να κάνει με την πορνογραφία ενώ την ίδια στιγμή τα στοιχεία που προέκυψαν έδειξαν οτι σε αυτό τον ερωτικό τομέα υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των αντρών αλλά και μία επικίνδυνη συμπεριφορά που περιλαμβάνει «τυχαία» διείσδυση κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής αλλά και την πεποίθηση οτι από τη στιγμή που γίνεται πρέπει να αρέσει στη γυναίκα.Δυστυχώς οι άντρες δείχνουν πρόθυμοι να ικετεύσουν ή να εξαναγκάσουν τη συντροφό τους για πρωκτικό sex!
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για τα λάθος πρότυπα που έχουν περάσει τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και η μόδα της εποχής που απελευθερώνει και απενοχοποιεί το sex σε όλα τα επίπεδα!

Τονίζουν οτι ρόλος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης είναι πιο σημαντικός από ποτέ.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με το μήνυμα που μεταδίδουν. Η Washington Post παρουσιάζει  ένα πολύ  βασικό σημείο για τη φύση της σύγχρονης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης: «Αντί να μιλάμε για συναίνεση, θα πρέπει να στοχεύουμαι σε κάτι πιο σημαντικό.Πρέπει να ενθαρρύνουμε τους νέους ανθρώπους να σκεφτούν την «αμοιβαιότητα»».

Διότι το πιο σημαντικό στην ερωτική επαφή είναι η αμοιβαία επιθυμία και ο «κοινός» ενθουσιασμός για αυτό που γίνεται ή πρόκειται να γίνει!