Το “αγαπημένη” βέβαια είναι σχετικό, γιατί καλό είναι να υπάρχει ποικιλία στο σεξ 😉

Δύσκολα ωστόσο αμφισβητεί κάποιος πως η στάση του σεξ την οποία προτιμά περισσότερο ή κατά περιόδους ένα ζευγάρι αποτυπώνει και το συναισθηματικό status.

Το σεξ είναι επικοινωνία. Αν η στάση αποτελεί το μέσο έκφρασης, τότε αυτά είναι τα συναισθήματα με τα οποία συνδέεται η  κάθε μία:

Ιεραποστολικόsex-position-Missionary_0

Μπορείς να κοιτάζεις τον σύντροφο σου στα μάτια, υπάρχει επαφή σώμα με σώμα και ευνοούνται τα χάδια και τα φιλιά. Ναι, το ιεραποστολικό είναι λιγότερο περιπετειώδες, περισσότερο παθητικό για τις γυναίκες αλλά ευνοεί την πιο έντονη έκφραση τρυφερότητας.

Μπορεί να την προτιμά ένα ζευγάρι που μοιράζονται βαθιά συναισθήματα ή το ακριβώς αντίθετο: δύο άτομα που βρίσκονται στη φάση της ντροπής και είτε επιλέγουν από συνήθεια την κλασσικότερη των στάσεων, είτε επιθυμούν να διερευνήσουν τα συναισθήματα του συντρόφου με την οπτική επαφή.

Στάση “Καουμπόισσα”sex-position-The-Cowgirl_0

Μια στάση που επιτρέπει στον άντρα να είναι και κυρίαρχος και υποτακτικός αφού και της δίνει τον έλεγχο της πράξης, και επιτυγχάνει πιο έντονη διείσδυση.

Σε αυτή τη στάση ο άντρας δείχνει εμπιστοσύνη αφού παραδίδει τον έλεγχο στη γυναίκα και εκείνη αισθάνεται αυτοπεποίθηση και ασφαλής από τα αισθήματα που εισπράττει.

Στάση “Ανάποδη Καουμπόισσα”sex-position-Reverse-Cowgirl_0

Υπάρχει ερωτισμός και διάθεση για παιχνίδι. Απελευθέρωση και στοιχείο φαντασίας. Συνήθως την προτιμούν τα ζευγάρια που ήδη νιώθουν αρκετή οικειότητα.

Doggy Styledoggy-style-sex-position

Όπως και στη στάση της “Ανάποδης Καουμπόισσας” υπάρχει έλλειψη οπτικής επαφής αλλά μάξιμουμ απόλαυση για τον άντρα που επιτυγχάνει μέγιστη διείσδυση και για τη γυναίκα που βιώνει πιο έντονα τον ερεθισμό του σημείου G.

Σίγουρα υπάρχει κάτι ζωώδες και αποστασιοποιημένο σε αυτή την στάση. Μια έμφαση στην ικανοποίηση των ενστίκτων και λιγότερο των συναισθημάτων. Έτσι, προτιμάται είτε από ανθρώπους που συνδέονται μόνο σεξουαλικά ή από ζευγάρια που νιώθουν ήδη μεγάλη οικειότητα και προσθέτουν λίγο αλατοπίπερο στην ερωτική τους ζωή.

Στάση “Κουτάλι”spoon-sex-position

Η στάση της απόλυτης οικειότητας, ρομαντισμού και τρυφερότητας. Τα σώματα έρχονται σε απόλυτη και ο άντρας μπορεί να ψιθυρίσει στη γυναίκα όλα όσα θέλει να εκφράσει. Τη συγκεκριμένη στάση αποφεύγουν τα άτομα που δεν βρίσκονται σε πλήρη σύνδεση με τα συναισθήματα τους. Αν ωστόσο υπάρχει έρωτας και εμπιστοσύνη τότε αποτελεί αγαπημένη επιλογή.

Στα όρθιαss_standing-sex-position

Φανερώνει πάθος, περιπέτεια και πρωτοτυπία. Συχνά προτιμάται όταν δεν υπάρχει καν η υπομονή να φτάσει το ζευγάρι στην κρεβατοκάμαρα. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν τα δύο άτομα βρίσκονται στην πολύ αρχή της γνωριμίας ή όταν έχει περάσει καιρός και το ζευγάρι αναζωογονεί τη σεξουαλική του ζωή.

Αγαπητή στάση και σε όσους αρέσει το σεξ σε δημόσιους χώρους ή έστω σε όσους θέλουν να έχουν την ψευδαίσθηση πως κάποιος θα τους αντιληφθεί ανά πάσα στιγμή.

Και μην ξεχνάς πως…sex-quotes-3

Ετικέτες: , ,